ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 16 Юни 2021 18:46
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Кое е обратното на горещо?
   

Преглед на тема - За кого да гласувам?
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: За кого да гласувам?  Отговори с цитат
Обади се на тези твои познати и приятели и им искай по 100 лева назаем да видиш колко големи приятели са ти! :O01.gif
Мнение Публикувано на: 19 Апр 2021 22:07
  Заглавие:  Re: За кого да гласувам?  Отговори с цитат
В политиката влизат такива,дето оправят себе си и роднините си.За народа никой не мисли.Аз отидох да гласувам,за да видя училището си.Имаше и една позната мадама в моята секция.Гласувах за партия,която считам за най-приемлива тъй,като имам познати и приятели оттам.
Мнение Публикувано на: 19 Апр 2021 16:35
  Заглавие:  Re: За кого да гласувам?  Отговори с цитат
Видя се,че Българите искат промяна. Нека да видим дали ще успеят да променят нещо.
Мнение Публикувано на: 17 Апр 2021 11:09
  Заглавие:  Re: За кого да гласувам?  Отговори с цитат
Промениха нещо - появи се нова партия, която не е била по време на разграбването на България. Заради нея се чуват доста разочаровани партийци по, уж свободната, БСТ.
Певеца и сценаристите опитват да заменят пожарникаря, ама не им достигат гласове за правителство.
Мнение Публикувано на: 16 Апр 2021 19:35
  Заглавие:  Re: За кого да гласувам?  Отговори с цитат
Браво, момчета! Тук сте най-интелигентните! Радвам се, че има будни младежи като Вас.
Мнение Публикувано на: 16 Апр 2021 12:23
  Заглавие:  Re: За кого да гласувам?  Отговори с цитат
Ако изборите променяха нещо,щяха да бъдат забранени.
Мнение Публикувано на: 16 Апр 2021 10:02
  Заглавие:  Re: За кого да гласувам?  Отговори с цитат
Браво. Много по-умен си от тълпата. Но недей да гласуваш за никого. Няма как някой друг, освен теб самия, да може да те представлява по-добре.

"Да гласуваш, значи да се откажеш от собствената си власт. Да избираш господар или много такива, за кратък или дълъг период от време, означава да се откажеш от собствената си свобода. Бил той абсолютен монарх, президент или обикновен представител на властта, кандидатът, който издигаш на трона или стола, винаги ще бъде твой господар. Ти назначаваш хора, които ще са „над” закона, тъй като те пишат законите и тяхната мисия е да те накарат да им се подчиняваш.

Да гласуваш, значи да си будала. Това означава да вярваш, че хора, подобни на теб, с удрянето на камбаната, внезапно ще придобият способността да знаят и разбират всичко. Избраните от теб представители трябва да решават и гласуват закони от всякакво естество, от производството на кибритени клечки, до производството на военни кораби, от подрязването на дърветата, до изтребването на червенокожите или чернокожи общности. Може би вярваш, че тяхната интелигентност нараства пропорционално на разнообразието от задачи, които те трябва да решат, но историята учи, че се случва обратното. Властта винаги покварява, а ораторските изпълнения предизвикват изумление. Събранията в парламента неизбежно потъват в посредственост.

Да гласуваш, значи да подготвиш измяна. Няма съмнение, че избирателите вярват в честността на кандидатите, за които дават гласа си, и те може би са прави първия ден, когато избраните представители са все още под еуфорията на отминалата надпревара. Но всеки ден има своето утре. Веднага щом обстановката се промени, хората също се променят с нея. Днес, кандидатът смирено ти се кланя, а утре, изправен прекалено на високо, ще ти каже „къш”. Като просяк, той молеше за гласове, а сега ще ти нарежда. Когато работник е назначен за управител, може ли да остане същия, какъвто е бил, преди да получи благоволението на шефа? Не се ли научава пламенният демократ да скланя глава, когато банкерът благоволи да го покани в своя офис, или когато царедворците го удостоят с честта да разговарят с него в коридора на царския дворец? Атмосферата в тези среди не е здравословна и подходяща за дишане, тя е корумпирана. Когато пращаш представители в тази мръсотия, не трябва се учудваш, че те биват покварени.

Следователно, не се отказвай от властта си. Не оставяй съдбата си в ръцете на неспособни хора и бъдещи предатели. Не гласувай! Вместо да поверяваш собствените си интереси на други лица, защитавай ги сам. Вместо да назначаваш законотворци, които да определят бъдещия начин на действие, решавай ти и действай сега! Възможностите изобилстват за хората с добра воля. Да оставяш на другите отговорността за твоите действия е малодушие.“
Мнение Публикувано на: 15 Апр 2021 21:22
  Заглавие:  Re: За кого да гласувам?  Отговори с цитат
Както обикновено, за някакви, дето нямат никакъв шанс да спечелят. Мисля, че беше номер 20. Имаха само двама кандидати за преференция.
Мнение Публикувано на: 15 Апр 2021 21:09
  Заглавие:  Re: За кого да гласувам?  Отговори с цитат
За кого гласува?
Мнение Публикувано на: 15 Апр 2021 20:45
  Заглавие:  За кого да гласувам?  Отговори с цитат
Ще изложа мнението си за най-известните.
ГЕРБ почти сигурно пак ще спечелят много, въпреки, че уж никой не ги иска.
БСП вероятно ще си останат втора политическа сила.
Между тези две партии ще възникнат спорове кой да има мнозинство в парламента и ще почнат какви ли не безумни коалиции. Вероятно Мая ще се върне в БСП.
БСП, обаче, като крещеше оставка, не отидоха да си подадат своята.
Следва обединението на отровните и системата - протестиращите и омбудсмана.
ДПС отдавна свърши своята работа - хората отдавна имат своите права и свободи. Не разбирам защо не се е разпуснало. ... А, да, заради парите и другите привилегии на "властта".
На най-долно място слагам певеца. В някаква статия бях чел, че в партията влизат сценаристите му. Като си спомним шоуто, в което покани един човек да му задава въпроси и тоя човек извади пищов с готови отговори на тези въпроси, няма да е трудно да предположим, че след изборите могат да направят коалиция. Да искаш да замениш пожарникар с певец е смешно.
И на последно място в този списък оставям патриотите. Е, поне ВМРО постигнаха напредък в доброволна казарма и нещо за пенсиите май. Та, утайките ( по брой избиратели ) нищо чудно пак да се коалират с горните, с цел "власт".
Тъй че остана ли някой, за който да гласувам?

Освен ГЕРБ, че дава по 50 лева от няколко месеца :) Да напомня, че този декември обичайната коледна надбавка тихичко изчезна. Сметнаха, че тези 50 са достатъчно.
Мнение Публикувано на: 03 Апр 2021 11:48

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 16 Юни 2021 18:46


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.