ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 28 Ное 2021 22:30
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: През коя година е създадена българската държава?
   

Преглед на тема - Правила за влюбване
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
bobo написа:
Има правила и най-важното е да не се влюбваш в половинка от същия пол. ;)


Онова не е влюбване, ми се струва, но да не задълбаваме, че, с някой, може пак да се изпокараме:)

А това:
barbus написа:
Например аз срещнах истинската си и най голяма любов когато гледах с насмешка вече на тези неща, колкото и нереално да изглежда, една година след 60 годишният си юбилей. И двамата изпаднахме в невидимата и мрежа и ни трябваше повече от година в опитите ни да прекъснем тази връзка, която беше предварително обречена и лишена от бъдеще.


си е истинско чудо. Жалко, че ' всяко чудо за три дни", обаче... Кой знае колко красиви мигове и дребни човешки радости са пропуснали доброволно. Един Господ знае защо...Какво има да губите, бре хора, защо не се отдавате на лудостите, без значение на каква възраст ви се случват?:)
Мнение Публикувано на: 18 Юни 2016 5:51
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
Има правила и най-важното е да не се влюбваш в половинка от същия пол. ;)
Мнение Публикувано на: 17 Юни 2016 21:01
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
Какви правила, какви пет лева..
Иде опасно поколение...Y...акъла ми взимат тия 'лапетии:))
Мнение Публикувано на: 17 Юни 2016 18:03
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
Мнение Публикувано на: 21 Май 2016 19:22
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
След вършитбата понякога ни оставят и задължения и няма да можем да си заминем безследно и ако си заминем то познай кой е простака?
Мнение Публикувано на: 18 Апр 2015 7:04
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
Аман от изкукуригали философи. Любовта е просто един тайфун, който минава, овършава и заминава.
Простаците после се мразят, а свестните се помнят с добро. :-)
Мнение Публикувано на: 17 Апр 2015 20:23
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
С развитието и демократизирането на обществото хората стават освободени от митове и поверия, както и финансово независими един от друг. От тази икономическа независимост,и популяризирането на сексологията и написаните научни трудове по тоя въпрос разбираме, че всяка наша любовна връзка е случайна, и че сме имали и имаме възможност това да преживеем със стотици други по същият или даже по много по романтичен начин. Заедно с теорията и осмислянето на връзките ни с които си мислим,че можем напълно да овладяваме чувството си'' чук и чао ''не е точно така, защото сме подвластни на любовта.
Когато самостоятелността на брачните двойки е по голяма разводите са много по голям процент. Разполагам с данни за Чехия където статистически всяко второ семейство се развежда. Повторните бракове са много. Женят се иман две деца и се развеждат, заклевайки се че повече никога няма да се оженят, но се оженват повторно и им се раждат още три.(Пенсионирането на жените в Чехия зависи от това колко деца са родили, всяко дете снижава възрастовата граница, и три години след всяко раждане се смятат за трудов стаж, като майката получава детски, ако е разведена и помощ от бащата, здравни и социални осигуровки) Защо след като двамата са се развеждали и осъзнали, че голямата им любов всъщност е била нетрайна като сапунен мехур, правят същата грешка и се женят повторно? Защото любовта премахва всичките ни предразсъдъци лишава ни от разума и това което ни движи и без което не можем да живеем и дишаме са емоциите и ние сме готови да преминем през огъня, забравяйки за всички правила обещания задължения и предварителни решения. Любовта е не само дар, но и природен закон от природата която ни прави подвластна на любимият, и не ни дава възможност за размисъл и самоконтрол, защото главната движеща сила в нас е продължаване на рода, без обаче да подозираме. В борбата си да притежаваме любимият човек не се срамуваме да лъжем ако се наложи можем да употребим насилие дори да убием съперника си. Любовта си оставя същата каквато е била от край време тя няма нищо общо с разума културата и образованието. Това е все едно да кажеш, че ако си образован ще пиеш по малко вода от някой неграмотен. Или вярващият по малко от атеиста. Очевидно предишните поети, писатели и композитори са отделяли много повече внимание и време на този феномен защото са го смятали за божи дар и са го възпели по неповторим начин.
Мнение Публикувано на: 17 Апр 2015 14:20
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
barbus- е, каква ще да е тая голяма любов в днешно време? Тя, май, остана в книгите и филмите от онова време..
Сега хората просто се харесват, привличат, отдават се на лудостите и...понякога се разделят, спестявайки си страдания и душевна болка. Няма правила и слава Богу, но при днешния разпад на ценности трудно би могло да се говори за голяма любов.
Мнение Публикувано на: 17 Апр 2015 7:38
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
При любовта важи правилото, че нищо не е окончателно и завършено напълно, винаги могат да настъпят промени. Тя е в резултат на силни моментални емоции. Най добрият ни шанс е силната и неочаквана изненада, след което трябва да действаме настъпателно. Яда и уплахата също са емоции, които могат да доведат до някакво развитие. В най неизгодна позиция сме ако предизвикаме апатия в набелязаният обект, но това не значи, че сме напълно без шансове, ако мислим сериозно нищо не е загубено, ще ни трябват обаче много време и усилия за да навлезем в желаната от нас позиция. Както казах любовта с времето си изчезва като вода между пръстите ни, съхранението и е много по трудно отколкото сътворяването и, и затова само истински пламналата голяма любов можем да съхраним за по дълго, иначе инсценираните угасват много бързо като запалена клечка кибрит в бурно време. Сигурният начин когато търсим истинската си любов е да се държим естествено и показваме това което сме, и ако половинката ни хареса в този ни вид е предпоставка, че нещата ще продължат за цял живот.
От тук идва и извода струва ли си толкова много усилия и разполагаме ли с толкова време, което да посветим изцяло за да предизвикаме вниманието и за да получим вълшебният еликсир на любовта, който е най нетрайното нещо в човешките взаимоотношения. Връзките на сексуална основа са най нетрайните.
Мнение Публикувано на: 16 Апр 2015 7:12
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
Може би и тя вече те е забелязала, че я следиш и се притеснява повече от теб, какво и как да ти каже, затова когато е сама започва да се прави, че постоянно говори по телефона? Щом имаш сериозно намерения просто я спри учтиво и се представи, след това я попитай дали ще може да я поканиш на едно кафе и ще разбереш истината. Очевидно тя не проявява интерес към теб за сега? В такъв случай се изправяш почти към невъзможното.Но ако я изненадаш ще е предпоставка да измени мнението си? Можете да станете приятели пък и кой знае какво може да излезе? Обикновено ако от пръв поглед не прескочи искрата омагьосването след това е почти невъзможно но любовта е вълшебна всичко е възможно.
Мнение Публикувано на: 20 Мар 2015 22:33
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
Търся си съпруга и искам да я намеря и спечеля, преди да съм се гътнал. Чат пат като изляза по центъра има пълнолетна и красива, ама как да я заговоря ? Особено пък като е с приятелка/и или като е сама, но говори по телефона.
Та от твоите въпроси ще се спра да отговоря, че искам да я "омагьосам".
Мнение Публикувано на: 15 Мар 2015 22:56
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
Темата малко е не ясна, какво да разбираме под правила за влюбване? Дали да въведем стандарти и правила като да речем в кръчма не се влюбвай? Или да речем в колега подчинен или шев? Или става реч как да омагьосаме субекта, който ни харесва за да можем да си правим каквото пожелаем, или както се казва да го имаме на лопата или на кука? Дали търсим дълготраен партньор или спешно се нуждаем от някоя сексуална палавница? Или да речем грешните ни влюбвания, които бихме желали да не повтаряме? Или ако не можем да бъдем със всички то поне да се опитаме? Над кой от вариантите да дискутираме?
Мнение Публикувано на: 15 Мар 2015 3:52
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
То и ТШопара не даде. Знам към кого да се обърна за помощ, ама се оказа, че мацката не ме харесва. "сефте" ;(
Мнение Публикувано на: 14 Мар 2015 18:09
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
barbus написа:
,,,, Например аз срещнах истинската си и най голяма любов когато гледах с насмешка вече на тези неща, колкото и нереално да изглежда, една година след 60 годишният си юбилей. И двамата изпаднахме в невидимата и мрежа и ни трябваше повече от година в опитите ни да прекъснем тази връзка, която беше предварително обречена и лишена от бъдеще.


И ти не даде полезни съвети на младежа, но не пречи да споделиш за усещането, тръпката, сърбежа, пеперудите в стомаха или каквото е там...тъй де, приказка да става..:)
Мнение Публикувано на: 14 Мар 2015 16:08
  Заглавие:  Re: Правила за влюбване  Отговори с цитат
На bobo и Бърби казвам добре дошли, след дългото им отсъствие и капацитета и умението и винаги да постват свежи и остроумни иде и хрумвания. Сигурно повечето от съфорумниците сме влюбени във виртуалният образ на Бърби и в това няма нищо чудно.
А сега нещо по темата. Когато говорим за влюбване имам в предвид взаимното. Това означава, че ако искрата прескочи между двамата в магазина значи е истинска , без каквито и да е задни мисли и подвеждащи и аранжиращи обстоятелства. Иначе мечтите на младежа е да си купи любов, и то е едно и също да отидеш в публичен дом, получаваш лъжливи преструвания срещу заплащане, да сексуваш но не и да се любиш. Или да речем попаднеш на нимфоманка, на която и харесват всички мъже и тя отива при този, който в момента може да и предложи повече изгоди от друг. Тук предполагам стана ясно между сексуване и любов.
Иначе във влюбването няма логика и можем да срещнем любовта точно когато сме напълно убедени, че не може да ни се случи и даже не я искаме. Например аз срещнах истинската си и най голяма любов когато гледах с насмешка вече на тези неща, колкото и нереално да изглежда, една година след 60 годишният си юбилей. И двамата изпаднахме в невидимата и мрежа и ни трябваше повече от година в опитите ни да прекъснем тази връзка, която беше предварително обречена и лишена от бъдеще.
Мнение Публикувано на: 05 Мар 2015 10:12

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 28 Ное 2021 22:30


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.