ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 03 Дек 2022 21:55
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Кое е обратното на горещо?
   

Преглед на тема - Колко екологични са електро автомобилите?
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Колко екологични са електро автомобилите?  Отговори с цитат
Имаше някакво изчисление, може би точно този въглероден отпечатък, което смята от производството, през експлоатацията, до рециклирането. Според него електрическите коли не са добри, заради суровините, от които се правят батериите им. Наскоро едни жители на малко населено място се оплакваха, че печалбата на заводите за ел. коли са за сметка на околната среда в тяхното село - всичко се замърсява - водата се отравя и селото замира.
Вятърните генератори могат да се поставят на определени територии. Всичко зависи от посоката и силата на вятъра.
С ВЕЦовете си разрушихме еко системата. Много реки изчезнаха, много риба няма къде да живее, защото някой решил да сключва "изгодни" договори за изкупуване на "зелена" енергия.
Мнение Публикувано на: 25 Ное 2021 14:46
  Заглавие:  Колко екологични са електро автомобилите?  Отговори с цитат
Често се говори за тях, колко са екологични защото при движение не замърсяват околната среда. Това е безспорно Но нека се замислим при зареждането с ел. енергия която е източник на най голямото замърсяване засега.
И така Ел. централите са най големите замърсители на околната среда. Затова тенденцията е да се спрат. Нашите са замразени или преминават на природен газ с което не замърсяват. Но газта се увеличава цената на тока също и цялата магия отива на вятъра. Атомните централи са екологични и рентабилни недайси боже да стане авария. Пък и да споменем Тодор Живков построил първата атомна и макар и да е изтекъл срокът и на годност го увеличаваме и дюйм още. Като не сме в състояние да постоим нова. Затова напоследък се появи нова идея вятърните централи като че са най екологични? Като гледаме въртящите се перли сме склонни да вярваме че въобще не оставят въглероден отпечатък на околната среда. Така ли е? Гледайки ги от долу не осъзнаваме, че големината и е колкото училищен автобус. Цената и е висока което означава, че са вложени големи количества материали и труд. Това не е трудно да се установи като виждаме цените на тока превишаващи с 3-4 пъти останалите. Всяко увеличение на индустриалната ни мощ остава въглероден отпечатък. Цената на ел. автомобилите е няколко пъти по висока от класическите, за да съберем повече пари се нуждаем от увеличаване на производителността и моща на индустрията. Повече пари повече замърсяване.
Не че съм специалист но ако вземем всички тези фактори едва ли ще са 100 процента екологични, и дали въобще ще доведат до очакваните резултати.
Мнение Публикувано на: 20 Ное 2021 18:23

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 03 Дек 2022 21:55


cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.