ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 29 Сеп 2023 4:39

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 443 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: А едно време какво беше ...
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2007 22:56 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата

Тук е от: 05 Фев 2007 15:55
(автор на темата)
Напоследък нещо ме е налегнала носталгията, ама не оная по родното място, а по обикновените неща, които ни носиха малките радости. Нещо като спомени от детството. Откъде тръгна цялата история: по време на изборите преди около 15 год. вероятно възрастен човек е написал на гърба на бюлетината: Гласувам киселото мляко да стане 26 стотинки. (това е истина) За някои ще се стори смешно, за други тъжно. То и спомените повечето са тъжни, защото знаеш, че няма да се повторят.
Е, тогава си спомних и вкуса на истинското кисело мляко, онова от 26 стотинки, в стъклен буркан с алуминиева капачка. :lol:
А помните ли дъвките "Идеал" по 10 ст.? То и други май нямаше.
А помните ли ...?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2007 23:24 
Опитен
Опитен

Тук е от: 22 Яну 2007 15:58
Ябълков сок в бирена бутилка, не помня колко струваше, но беше много хубав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 1:34 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 13:26
Дъвките Турбо, копелета !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 4:32 
Уникален феномен
Аватар

Тук е от: 24 Яну 2007 20:10
Demolisher написа:
Дъвките Турбо, копелета !

Абсолютно си прав колега :) :I9.gif . Направо ми взе думите от устата :lol: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 7:27 
Focken' Koko Bryce
Аватар

Тук е от: 06 Фев 2007 22:23
Плодови млека в найлонови пликчета! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 8:09 
Акварист
Акварист
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 18:44
И червения пипер беше по червен :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 8:59 
Баш майстор
Баш майстор
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 18:46
Хмммм,какво помня ли?
Мекиците от 6 ст.,шоколад Кума Лиса,дъвка Идеал,паста Поморин,крем Каро,Тройной одеколон,опашките за банани и портокали,Корекомите,вечерния час,физзарядките сутрин в училище,униформите,пионерските лагери,ученическите бригади за домати и др. такива,първа и втора програма,руска телевизия в петък,Пинко Розовата пантера във "Всяка неделя" на Кеворк,Ну Погоди,Синьо лято,култовите БГ филми,реда за Москвичи и Симсони,корекомските Лади с кожен салон,ДОТ(доброволни отряди на трудещите се),Малборото от 3 лева,политическите вицове,Маратоните в Младежкия дом с DJ Иво Камъка :mrgreen: ,концертите в Летния театър.... оффф чак ме домързя да пиша вече,като се сетя още,пак :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 10:42 
Велосипедист
Велосипедист

Тук е от: 11 Фев 2007 14:04
FKB написа:

И аз за това се сетих първо :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 12:08 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 25 Май 2007 15:51
Не съм го измислял аз. Но съответства на моето детство. И достолепно е окачено над леглото ми :lol:
Цитат:
Посвещава се на децата на 60-те,70-те и 80-те години на 20 век
Ако сте били дете тогава, когато погледнете назад ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарствата ни нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не му бе хрумвало да кара колело с каска. Ужас нали!
С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато летяхме по нанадолнището се спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!
Няколко човека ядяхме един сладолед пиехме лимонада от една и съща бутилка – и никой не умря. Нямахме компютри, 3 D игри, компактдискове, GSM- ми, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямахме дори видео!
Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше отивахме в тях и се виждахме с него. Просто така без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана! Как изобщо сме оживели!
Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му пораснаха в корема. През междучасията се пръскахме с многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваха. Родителите от онези времена винаги взимаха страната на закона, можете ли да си го представите!

Да-а-а такива бяхме, а ето какви станахме сега:

1 По по-грешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.
2 Имаме списък от 15 номера за да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.
3 Пращаме e-mail на колегата, когато той стой в съседната стая.
4 Губим контакт с приятелите си, когато нямат електронна поща.
5 След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме на телефона така сякаш още сме на работа.
7 Изпадаме в паника, ако излезем от в къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.
8 Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем е интернет още дори преди да сме си изпили кафето
.

Сега накланяш глава да се усмихнеш нали, четеш този текст съгласен си с него и се усмихваш.
Още по лошо вече си намислил на кого ще го изпратиш . Прекалено си увлечен за да забележиш, че в този списък няма номер 6
Трябвати само секунда да пробягаш с поглед текста и да се убедиш, че номер 6 наистина няма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 12:31 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 05 Май 2007 8:46
...дънките "Панака", строева подготовка, маршова песен, дружинни събрания

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 12:45 
Баш майстор
Баш майстор
Аватар

karfi4ka написа:
...дънките "Панака", строева подготовка, маршова песен, дружинни събрания

И дънки "Рила" със съответния слоган- "Всяка българска камила,носи дънки Рила" :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 13:25 
Баш майстор
Баш майстор
Аватар

Doyle написа:
Не съм го измислял аз. Но съответства на моето детство. И достолепно е окачено над леглото ми :lol:
Цитат:
Посвещава се на децата на 60-те,70-те и 80-те години на 20 век

Ей Doyle жегна ме право в сърцето,мамка му ... много готино :M6.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 15:43 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 07 Фев 2007 9:16
а помните ли като строяха зала Младост ,колко сме играли на фунийки на строежа и ,по 50-60 лапета се събирахме от целия квартал .. като се замисля ,малко ми е жал за сегашните деца ,те не знаят какво е истински безгрижни игри( освен CS :mrgreen: )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 16:52 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
http://www.helikon.bg/?act=books&do=det ... b27640b6f6

Препоръчвам на всички ви "Инвентарна книга на социализма", няма да съжалявате.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2007 17:05 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:07
Анелия написа:
FKB написа:

И аз за това се сетих първо :)

ООО тотва плодово мляко си го спомням и аз ... Колко сълзи съм пролял, като спряха да го продават :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 443 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Следваща
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Какво мислите за войната между Русия и Украйна?

в Политика

Loveca_

11

17526

27 Фев 2022 0:39

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 29 Сеп 2023 4:39

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения