ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 28 Мар 2023 11:40

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Невидимите за нас шуменски дивотии.
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2007 22:26 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
(автор на темата)
Става въпрос за фрапиращи неуредици в града ни, които не забелязваме защото познаваме града си, или така сме свикнали с тях, че не ни правят впечатление.Те обаче са бич за другоселците и туриститеТуристите които къткаме, а когато пристигнат - правим на маймуни..
Ето как открих една такава забележима само за външно око тъпотия:
Подтичвах в „свински тръс” по платото.Тъкмо бях свил от новоселския път към Стария град, когато спря русенска кола, пристигаща от тази посока.Притеснено момиче ме попита близо ли е паметникът . :shock:
Казах им, че се движат точно в противоположната посока и им обясних как да стигнат.Обърнаха и потеглиха, а аз се замислих...Хората са големи блейки.Не гледат табелите, не се подготвят предварително..
После в главата ми взеха да изплуват аналогични спомени и открих, че това не ми се случва за първи път.”Deja vue”..
Всички да са блейки?
Докато умувах озадачен, стигнах до Стария град, погледнах табелите и.., оо, небеса!
Хората въобще не са виновни, че попадат в Новосел, а не на Паметника..С такива табели и маркировка, можеш да попаднеш на Марс, но не и да стигнеш до Паметника!
Отивайки от Кьошковете към Паметника, на 300м от кръстовището до Стария град виждаш тази табела:
Изображение
Не е вярна.Пътят за Паметника завива доста остро наляво, за да бъде посочван направо.По-скоро направо е пътят за Новосел, но той е показан надясно, заедно със Стария град.А Кочово..., както и да е..Тази поне се вижда почти цялата, макар че лъже.
Ще кажете, че догоре няма други табели...Има!Има на отбелязаните с кръстче места на следващата снимка, а маркировката по асфалта ни запраща към Новосел:
Изображение
Само че тези табели можеш да намериш само с металотърсач в храстите, или ако светнеш със светкавицата в мрачно време:
Изображение
Толкова добре са скрити, че ако ги откраднат, никой няма да разбере, но изглежда и крадците не могат да ги намерят...Във всеки случай няма да е никаква загуба, защото тези табели са не само безполезни, но дори и вредни.Едната от тях ни затвърждава впечатлението от първата табела, че Паметникът е направо, защото за Новосел и Крепостта, трябва да завиеш рязко на дясно.А Новосел е на 5км от тази табела, колкото варненският плаж е на дибишкия язовир..Същото важи и за Кочово, за което пише че е на 8.Не пише какво 8, но може да е вярно, само ако става дума за морски мили или по-скоро - парсеци.И въобще, за какво е тази табела?Кое е това Кочово и кой луд, тръгнал за там ще мине оттук, че да му послужи?
Изображение
Изображение
Така.Стигаме до кръстовището.Естествено, очакваме право насреща да видим – Паметника натам, а крепостта насам иии..., Новосел на еди къде си...Кочово?Пффф...
Нищо подобно!Виждаме камара табели, които могат да послужат на няколко десетки човека, но не и на милионите туристи устремили се към Паметника.Някои от тях, не могат да послужат за нищо, като тази за „Релакс”, който не съществува от години, ама никой не сеща да махне или открадне табелата:
Изображение
Частната инициатива добре е помислила къде би имало смисъл от табела, докато големият, общоградски интерес е спал олимпийски сън...(Внимавайте на изборите!)
Паметникът, е посетен от повече от 2 млн. души.Колко ли са пренасочени към Новосел иии.. Кочово?Оооо, ако идваш от Новосел-Кочово.. :( - има 2 табели една след друга... които указват съвсем точно къде е пътят:
Изображение
Изображение
Поне не изтърваме идващите от Кочово и Новосел милиони туристи...
Абе това Кочово, изглежда е световна туристическа атракция, а аз нищо не знам..Да не би там да организират „кочриди” с местните кочове, по подобие на испанските кориди?
Четох някъде, че един пътен знак струвал 124лв. без монтажа..А тези огромни, ненужни, грешни и вредни табели колко ли струват?А колко ли струва бензинът на "пренасочените" туристи?Тези пари са излезли от нашите джобове.Баре да ги бяха дали на даскалите...

Сещате ли се за подобни дивотии?Аз имам още поне една, за ваше успокоение по-кратка!
:D

Последна промяна okokorko на 12 Окт 2007 23:27, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Окт 2007 22:43 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 16 Сеп 2007 22:07
На входа от Дибич табелата "ШУМЕН" е скрита зад гъсти клони. А след двеста метра обикновено чака патрулка с радар. Па ако не съм от града, как ще разбера откъде започва градската част, а? Два клона няма кой да отреже...

Последна промяна mv78 на 15 Окт 2007 0:15, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2007 0:09 
Персона грата
Персона грата

(автор на темата)
Един трактор с храсторез, може да очеше пътищата по цялото плато за ден - два.Може да направим гладна стачка и преди следващата "възстановка", да знаем накъде караме... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2007 10:24 
.
Аватар

Тук е от: 19 Фев 2007 7:18
мда... наистина...
Точно така!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2007 12:35 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 07 Фев 2007 9:16
аз ще се включа с винена стачка :mrgreen: почвам от този момент

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2007 12:52 
Персона грата
Персона грата

(автор на темата)
Цитат:
мда... наистина...
Точно така!

Мдааа...
Утрото ти беше по-мъдро от вечерта... :wink:
И добре че форумите позволяват речената дума да не е хвърлен камък...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2007 19:19 
Персона грата
Персона грата

(автор на темата)
shaggy написа:
okokorko написа:
Цитат:
мда... наистина...
Точно така!

Мдааа...
Утрото ти беше по-мъдро от вечерта... :wink:
И добре че форумите позволяват речената дума да не е хвърлен камък...

Защото?!

В смисъл?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Замъкът на "Алумина"
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2007 7:51 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 09 Окт 2007 9:47
А какво ще кажете за бившата вила на общината, разположена точно до вила "Пазачница"? Беше тя вила на общината! Доколкото разбрах, замъкът, който се намира вече на нейно място, е на турския шеф на "Алумина". А казват, че не продавали имоти по платото, защото било защитена територия. Не продават, ама в друг век!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2007 8:28 
dj_flirt
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:22
точно на общината си е вилата...не е на друг

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2007 8:43 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 09 Окт 2007 9:47
dj_flirt написа:
точно на общината си е вилата...не е на друг

Само дето не разбирам, защо й е на общината сателитна връзка, специална кула за 10-ина антени, луксозна алея, черните мерцедеси... Хм... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2007 21:31 
dj_flirt
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:22
ами незнам да ти кажа...и аз незнам за какво са им :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Дек 2007 13:36 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Ококорко,опиши и другата дивотия.Тая,която си описал и аз я бях забелязала,но като всички други само изцъках с език и толкова!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2007 6:28 
Персона грата
Персона грата

(автор на темата)
Ще го направя, но трябва да снимам нощем, а все не се случва да мина от там в подходящо време. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Дек 2007 13:11 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 15 Окт 2007 10:24
За мен най-голямата дивотия в този град е пътя...Остави дето не знаеш на къде отиваш ами и може и да не стигнеш за където си тръгнал.Ако съм от друг град един единствен път влезна ли, честно, никога няма да се върна.Ами, че то освен че няма една кьорава табела да те посрещне ами и тези ями по път и над път...Ади ние вече си ги знаем къде са, но не и горките туристи...Някои сигурно си тръгват от тука с автобуса и с колата си в торбичка, така де с останките от колата.
Ооо пък друга дивотия е тва дето пльоснали преди Хавана чифт легнали полицаи...Е да бяха сложили поне знак ли или не е необходимо?!Сигурно е по-забавно да мине някой като мен с 40,50 и да си досчупи останалото от колата си.
Защо вместо да си прай скъпа и луксозна виличка Общината, не направи някои скромни реформи в този град (не само преди избори!)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Невидимите за нас шуменски дивотии.
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2011 20:36 
Персона грата
Персона грата

(автор на темата)
Четири години по-късно, днес, забелязах и тази табела, предназначена да побърка идващите откъм Паметника. И другите табели си стоят. Четири години по-късно! И пак питам! Как се стига до селото на кочовете по този път?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
строежа на новия храм "Свети Райко Шуменски" в кв. "Тракия

в Да помогнем на...

LUBOBG

0

47176

07 Сеп 2020 21:06

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 28 Мар 2023 11:40

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми