Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3147 Местоположение: Ultras No Politica
(автор на темата)
Alexi_ написа:
aruba_man написа:
Аз исках съвети за съхранение, не за варене! Някой, който има опит и впечатления, да сподели. Недей си превежда постовете ми както ти отърва. Виждам, че ти иска хубава ракия, ама тази година малко изкарахме. Догодина, ако има повече, ще ти дам една половинка.
няма нужда ,аз имам към 200 литра ... отлежава в дъбови бурета прясна ракия не пия Юрка от всичко става ,и от картофи и домати става .. но най хубава става от определени плодове ...
Аз на тебе съм ти свикнал. Два пъти подред едно и също нещо не казваш, но недей заблуждава форумците!
alexi_ написа:
аз климатик на 110 волта не бих си купил .. височък КОП чудесно ,трафа изяжда 5-10 % от него здраве да е...но освен това тези 110 волта са и на 60 херца ,това вече няма оправия и уреда си работи извън спецификация(според мен най малкия негативен ефект ще е намалена мощност и вероятно съкратен живот) ,освен това дистанционното е с йероглифи
alexi_ написа:
Аруба такива Саньо има и нови ,аз съм се оборудвал с едно и съжалявам че в другите стаи вече имам клими и не са Саньо или нещо друго ново на 100 волта ,но това ще се поправи някой ден
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 13160 Местоположение: винаги на №14
Еййй, слонска памет имаш ,бе Bobo! Айде идвайте да я почваме. Аз и експеримент щях да правя , ама забравих. Днес ще я свърша тази работа. Само ,че я напомни как беше. Бял лист .......всички цветове на дъгата..... ама как точно?
само че едното съм го писал преди 5-6 години ,а другото наскоро.. човек като мен изпробва нови неща и не съм кон с капаци ,мнението ми за определени неща се мени в годините а и технологиите напредват ... специално за климите на 100 волта се оказа че няма никакво значение колко херца е напрежението тъй като компресора е правотоков ,а добре направен тороидален автотрансформатор има само 6-10 вата загуби ... аз и против плазмите бях но сега ползвам и съм доволен ,даже бих я препоръчал
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3147 Местоположение: Ultras No Politica
(автор на темата)
Някой знае ли къде има редовен казан? В смисъл да отида да си сваря 100 литра ракия и да ми дадат редовен документ, че ракията ми е редовна с платени акцизи. Всичките мои познати дето имат казани се оказаха в сивия сектор!
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2142
bobo -Идеята ти за филтрирането на ракията е страхотна.Но моля ако можеш да обясниш какво точно става при охлаждането и във фризера? В смисъл няма ли някъкъв начин този ефект да се проведе без охлаждането?