ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 31 Мар 2023 11:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Спазвате ли диети?
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 10:13 
Опитен
Опитен

Тук е от: 21 Яну 2010 16:27
(автор на темата)
Не знам има ли такава тема тук.Затова ви питам:
-Спазвате ли диети?
След тези зимни месеци, отрупани все с празници, има качено тук-там.
Ще се радвам да споделите какви диети спазвате и има ли ефект от тях.
Има да се продават и разни таблетки по аптеките.Ако сте ги изпробвали -помагат ли ви?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Спазвате ли диети?
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 10:34 
Playful moods
Playful moods

Тук е от: 10 Мар 2008 10:08
Как става номера с качването? При мен не се получава... :?
Бяха ми казали, че ако се яде в определени часове. Е, няма как да стане при мен, аз огладнявам постоянно... Гладен ли да седя? :02_eh.gif
Иначе хапчетата едва ли са добър вариант. Не се знае като се спрат какви ще са последствията...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 10:49 
Баш майстор
Баш майстор

Тук е от: 05 Мар 2008 22:47
Не спазвам диети, нямам нужда...
Хапчетата за отслабване могат да навредят на здравето ни, Йо-йо ефектът и затлъстяването са еднакво рискови, подчертават лекарите.
Според мен разумното хранене и физическото натоварване водят до по-добро здраве и фигура.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 10:52 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Хубава тема и точно навреме. :B4.gif
От утре започвам Дюкан. За кой ли път го започвам.
Първия път като го правих /преди 2 години/ издържах около 2 -3 месеца. Ефекта беше страхотен.
От утре.....
За всяко кило надолу ще пиша. Обещавам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 13:27 
Опитен
Опитен

(автор на темата)
Ако споделиш какво е това Дюкан, може да опитаме заедно. :B4.gif Може и на лични.
Никога до сега не съм спазвала диети и не съм запозната с тях. :BB07.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 13:40 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 06 Юни 2008 1:30
Neron-941, ето книгата - изчети режима, има и рецепти.
Това е най-трайното възможно нещо с най-добри резултати и без йо-йо ефект. Необходима е само воля и спазване на етапите. Слабееш, без да гладуваш. Първото, което плаши е, че доста време не се пие алкохол. Преживява се, както и краткото време без сладко, плодове и зеленчуци, но резултатът определено си заслужава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 14:51 
№14
№14
Аватар

Нерон ,Соул е права. Преди да се започне тази диета /по скоро начин на хранене / е добре да се изчете книгата му.Много добре е обяснено всичко ,много надъхващо е написана и най-важното при стриктно спазване резултата е налице.
Утре започвам с телешко варено ,обезмаслени кашкавал , сирене и мляко.Ще си забъркам и един крем -карамел с обезмаслено мляко и подсладител.
Както и Соул ти писа - при Дюкан глад няма. Ядеш колкото си искаш и когато искаш.
В началото има един ударен режим от 5-6 дни - ядат се само белтъчини. И е сигурно ,че два-три килограма си надолу.Изпитано.
Ако нещо ме обърка ,то ще е ракийката.
Ама няма да и се дам!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 14:54 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 31 Окт 2009 22:27
Диети отдавна се отказах да спазвам.Пиер Дюкан е доказал ефекта си,но внимавай с липсата на въглехидрати-да не загубиш ума си?Това е съвсем сериозно.Аз не мога да се примиря с факта,че няма да ям плодове и зеленчуци.Една позната правеше програмата по Дюкан точно в периода на черешки и ягодки-да не ти казвам как преглъщаше и се облизваше!Най-доброто според мен е да не се яде хляб и сладко-това първо,второ-2.5л.вода,не сокове и газирани,и трето-физическа активност.Пробвай и след 2 седмици съм сигурна ,че ще изглеждаш различно.Ето ти едно примерно меню:сутрин -чаша кафе без захар,2 банана или ябълки,обяд-сълата от зеле и картофки(не пържени) или ориз,вечер-кюфтета(на скара) или друго месо със салата.Не мисля,че ще огладнееш!Най-важното е да не си мислиш ,че си на диета,просто се храниш без хляб и сладко!Аз от 2 месеца ходя на фитнес,не спазвам диета и се чувствам страхотно.Друго много важно според мен е да не се качваш на кантара,здравият човек има до 3-4 кг.излишни шлаки в червата си-това може да те отчая,като виждаш ,че не марда теглото ти.,освен това приемането на прекалено солена храна също води до задържане на течности,което от своя страна още утежнява ситуацията.Ако рязко си качила отиди на лекар-може да се дължи на увеличение на щитовидната жлеза или хормонален дисбаланс!Успех желая на всички,които искат да изглеждат добре!

-- 03 мар 2010, 14:54 --

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 15:01 
Опитен
Опитен

(автор на темата)
Благодаря за съветите.Качените килограми на са много /2-3/ за цяла зима.Не се чувствам комфортно с тях.
Само нещо тези книги не ми се отвориха.Ще излизам и по-късно ще опитам пак.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 17:51 
Велосипедист
Велосипедист

Тук е от: 11 Фев 2007 14:04
Диети не спазвам, само се храня здравословно. Избягвам хляб, ориз, картофи, сладкиши, избягвам да се храня в закусвални или да купувам опаковани храни.
За Дюкан имам особено мнение, имах глупостта да пробвам 3 белтъчни дни. По-ужасно не съм се чувствала през живота си :K2.gif
Ако са само 2-3 кг, въобще не си помисляй за диети, да не говорим за хапчета. Не съм против добавки като Л-карнитин или фет бърнъри, но в твоя случай няма нужда. Ограничи малко тестото и сладкишите и с повече зеленчуци и движение сега през топлия сезон всичко ще е наред. Той организма си трупа мъничко зимата мазно, за да предпази тялото от студа.

-- сря мар 03, 2010 5:56 pm --

cmk, можеш да започнеш с тренировки с тежести и да спреш боклуците, които ядеш. Започни да ядеш истинска готвена храна: ориз, месо, яйца, зеленчуци, риба... Шоколадите, тортите и чипсовете не са храна. Вместо безалкохолно, пий вода.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 18:11 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 23 Дек 2009 14:26
Съгласна съм напълно с Анелия .Никакви диети!Отслабвала съм само с броене на калории и то от здравословни храни:). Който иска да научи повече да чете инфо има доста в Нета...например :
http://www.dar-center.com/article/?article=1025

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 18:27 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Никакви диети!
Достатъчно е човек да се храни здравословно и да спортува!Ако избегне и стреса, всичко си е наред!
Категорично съм против всяка намеса в природата на човека чрез диети, хранителни добавки, хипноза, иглотерапии и всякакви подобни щуротии!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 18:39 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
Бърби, диета не означава непременно да гладуваш. Нима искаш да кажеш, че един диабетик трябва да си нагъва шоколади винаги когато му се прииска?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 18:52 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Нищо такова не искам да кажа!
Достатъчно е да видиш йо йо ефекта след великата дюканска диета и да се отвратиш завинаги от мисълта за насилствено слабеене.
за диабетиците си има специални рани- и бисквитки, и шоколади, и хляб. Аз също ги ползвам..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2010 18:59 
№14
№14
Аватар

Бърби,познавам хора и не един-двама ,които след дюканската диета си поддържат килата .Но продължават да спазват режима,което не е трудно.Един ден в седмицата на белтъчини не е много.
Да,такива като мен ,които поотпуснаха края и ядат безразборно си връщат килограмите.
Но е поправимо. Ще си го докажа! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 31 Мар 2023 11:44

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: