Тук е от: 05 Сеп 2009 10:43 Мнения: 4997 (автор на темата)
Когато един Магазин е сигурен че ще продаде 100 броя от дадена стока може да сложи печалба 10% но когато ще продаде 10 броя редно е да сложи печалба 100%.
Интересно как един Магазин може да е сигурен предварително дали ще продаде 10 или 100 броя от дадена стока, че да си калкулира печалбата Пример за мен за печеливша бизнес стратегия са магазините за дрехи втора употреба. Те стартираха със смешни цени, стотинки за килограм, но постепенно си качиха цените. И в момента продават втора употреба на цената на почти нова дреха . Но хората продължават да ги посещават със същия ентусиазъм. И сигурно има защо - просто понякога там се предлага доста по-голямо разнообразие в сравнение с повечето магазини в които се зарежда едно и също. В същото време като отидеш в Пени и видиш, че бутилка вино има същата цена, както на CBA, Билла или Кауфланд, едва ли ще го посетиш втори път
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Тук е от: 23 Сеп 2007 21:41 Мнения: 524 Местоположение: Пред микрофона
Изключително съм изненадан от резултатите от анкетата, цели 20 % до този момент, смятат, че Шумен не може да поеме и МОЛ. Да не говорим, че и цели 15% смятат, че изобщо не е необходим. Напротив, силно необходим е! Къде ни е съвременното кино, аз лично познавам например поне 50 човека, които ходиха до Варна, само за да гледат "Мисия Лондон" (включително и аз). Без мол оставаме малко в страни от текущите тенденции, както в модата, така и в козметиката и куп други индустрии. Веригите за маркови стоки чистят стари стоки с филиали като тези в нашия град. Аутлетната стока няма конкуренция в Шумен и всеки си продава каквото иска, като повече от половината неща са с 50% по-висока цена, от тази в между-марковата битка която е естествен феномен в един МОЛ. Друго - какво правим в неделя в Шумен, особено в студените зимни дни? Ами един МОЛ си е закрит парк, където можеш да се срещнеш с познати, да изхарчиш някой лев, да ползваш редица забавления или просто да се поразходиш, без да инвестираш в дрънкулки. Много са плюсовете на едно такова място. Дори не мога да се сетя за минуси от гледната точка на консуматор.
_________________ Колкото и да си пудриш задника, той лице няма да стане!!!
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12486 Местоположение: винаги на №14
Гадна нова дума е това МОЛ.
Пък това ,което tht иска ми прилича на разсипия. Във всяка паланка -мол. Смешна работа. Скоро румънците едва се отърваха от най-новия си мол в Констанца за сумата от ....едно евро.
Кино ти се гледало. Няма лошо ,ама не е задължително киното да бъде в мол.
Тук е от: 10 Апр 2009 12:57 Мнения: 422 Местоположение: на дисплея ти
Ektos Troxias написа:
Подкрепям с две ръце ТХТ . На Шумен отчаяно му трябва кино.
Но комент просто, батенца...Цяла Замунда плюс 36 " LCD в хола и аз да давам 6-10 лв. всяка седмица за кино? Не съм я закъсал толкоз за социални контакти.
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12486 Местоположение: винаги на №14
Напълно подкрепям Ektos Troxias . Това е едно от нещата ,които много ,много липсват на Шумен. Ех ,ако имаше и кинопрегледи удоволствието щеше да е пълно!
Тук е от: 16 Апр 2008 10:53 Мнения: 338 Местоположение: Шумен
Леле, amapola, този "Shumen Plaza" много лъскавичък изглежда на картинка... Той трябва да е току срещу Кауфланд, и там бяха наслагали инфо-табели, ама са вече изпокъсани. Не съм напълно сигурна дали на Шумен му трябва мол (това наистина звучи тъпо в българския език), за разходка, зяпане, кафе или кино - добре, ама пазаруването там като че ли не е по джоба на повечето шуменци. За Теси - мола знам, че би трябвало да бъде на мястото на Астра центъра, заедно с площта на паркинга пред него, но също е още само проект. Поживëм - увидим...
Тук е от: 17 Юни 2009 15:25 Мнения: 241 Местоположение: Шумен
На фона на кризата мисля, че не МОЛ ни трябва, а инвеститори в заводи. Честно казано ако се построи МОЛ някога в Шумен, то бих отишла наистина за някой филм за разнообразие, но не и редовно. Наемите в МОЛ-овете са много високи и съответно и цените на стоките са ужасно надути, така че от МОЛ не си купувам нищо.