ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Юни 2024 0:49Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2015 9:26 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Мнения: 12044
Местоположение: The O.C.
(автор на темата)
В момента се разчита на старата инфраструктура, построена от комунистическия ви диктатор, който толкова обичате - Т.Ж. Говоря за сградите, парковете и т.н. Има много хубави паркове и сгради, останали от онова време, но градовете вече са с по-голямо население, а почти не се откриват нови административни сгради. Предлагам още по една поликлиника и болница във всеки град. Така ще се намалят опашките в съществуващите и завършилите лекари ще има къде да работят.
Нашите държавници много разчитат на еврото от Европа. Макар да е публична тайна членския внос, който плащаме - около 800 милиона ( доколкото помня ). Сега гледат да платят на земеделците "субидии" и да направят някаква магистрала.
И на последно място искам да спомена нередностите като цяло, макар, че ще се отклоня към болната за мен тема с автомобилите. Хората виждат някакво нарушение, виждат го пак и вместо да го докладват, те се учат от него и го повтарят, ставайки нарушители. Имаме си закони, недейте ни сравнява само със САЩ, но когато опре до спазване, всеки гледа другия, че не ги е спазил, за да оправдае себе си!
Не разбирам защо хората даже си помислят да ударят лекар, учител, полицай; да ги псуват и т.н. Но не разбирам и защо полицаите, минаващи покрай неправилно паркирани автомобили не сигнализират за това колегите си от пътна полиция.

_________________
Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2015 10:40 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Авг 2013 20:47
Мнения: 756
Skype: lamerko
Твърде много неща не разбираш. Нормално е да се разчита на част от старата инфраструктура, градена 100-на години (за сведение - голяма част от административните сгради са от преди въпросния комунистически НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ). Голяма част от проблемите с инфраструктурата произлизат обаче именно от 35-те години масово строителство с панелки по съветски образец - нещо, което големите градове няма да могат да превъзмогнат до края на експлоатационния им период. С други думи българите са обречени да живеят в бетонни кутийки в градовете в следващите поне 30-50 години. За административните сгради - администрацията в България се слави като една от най-разплутите и тромави институции на световно ниво. А ти искаш да се строят нови. Реално погледнато 9/10 от администрацията може да бъде много лесно отстранена - услугите ще станат бързи, точни, лесно разбираеми и без да се изисква да вадиш 1000 документа от 1001 места, понеже видите ли нямали връзка помежду си. Интересно обаче говориш на първо време за това, как сме били разчитали на старата инфраструктура, а в същото време наричаш един о ттекущите ни мегапроекти в тази насока "някаква магистрала" - типична хейтърска работа. За твоята болна тема - след като не си виждал автомобил и никога не си шофирал - как така си правиш заключенията, че шофьорите се учели на лошите практики един от друг? Не че няма идиоти на пътя, но не бива да слагаш всички под един знаменател.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2015 12:16 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Мнения: 12044
Местоположение: The O.C.
(автор на темата)
Явно не си говорил с народа. Народа пита "магистрали ли да ядем?".
Виждал съм автомобил, но никога не съм шофирал автомобил. Заключенията си ги правя от онез наглеци, които спират на улица "Христо Ботев". Както знаеш, след някакъв проект, улицата вече е част от пешеходната зона и е строго забранена ( само от знаци, но не и от институции ) за навлизане на МПС-та. В един от следващите дни, след като ме замеряха с пълна бутилка минерална вода, докато снимах поредния нарушител реших да ида с правилника да ги науча какво значат пътните знаци. Като видяха какво чета сами си казаха "Половината знаци не ги спазваме. Като видим стоп не спираме". Дойде някакъв турист, спря на забранено ( някъде до банката ) и ги пита за някакво място. Притеснен пита дали е забранено да остави колата си там. Те го опътиха за мястото и после му казаха спокойно "по принцип е забранено, ама и ний паркираме тук, така че...." На магистрала можеш да видиш толкова нарушители, колкото и в града. Докладваш ли ги? "Твоите колеги", с които си махате на баирите.

_________________
Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2015 14:59 
Loveca_ написа:
Хората виждат някакво нарушение, виждат го пак и вместо да го докладват...

А ти докладваш ли ги, където трябва или само си чешеш пръстите по клавиатурата?
Вместо да постваш снимки на нарушители тук, изпращай ги на shumen@mvr.bg, там ще им обърнат нужното внимание.


Върнете се в началото
  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 12 Авг 2015 19:29 
Цигане
Цигане

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
Мнения: 6950
Местоположение: по пътищата.
Не как, а кога?
Отговор: нема сме живи да дочакаме..
А, инак..като стана дума за Т. Живков, знаеш ли какво е казал?
..това, което сме построили ние, Вие не можете да го боядисате. капиш?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 9:05 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Мнения: 2091
Skype: valentin.trifonov50
Извън темата/подсказка:
Когато Т. Живков се опитали да го осъдят, още казал.
- Вие всички имате къщи и коли, единствено аз нямам. Това което имах беше едно одеало което, изчезна в ареста. Не казвам, че някой го е откраднал но изчезна. Ако съм виновен за това осъдете ме.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 10:16 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Мнения: 3622
Извън темата/подсказка:
Кой комплексиран боклук ми изтри мнението бе???? Абе капут нещастен с какво моето мнение наруши правилата, а това на Бобо не!!!!!!!!!!!!!!! Егати гърбавия, цайсат малоумник дето си!!!!!!!!!!!!!!!!!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 13:19 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Мнения: 12792
Ще се оправи, когато...
- започне обратна емиграция, връщане на изтеклите мозъци. Сещай се, че трябва да има сериозни предпоставки за това.
- когато имаме задължително, електронно гласуване със задължително участие на доказано грамотни български граждани.
- социални помощи срещу работа
- да се изнесат всички частни практики от държавните лечебни заведения, безусловно и незабавно.
- електронни търгове за обществените поръчки . Auxionize на Ивайло Пенчев е добро начало.
- брой депутати- 120. Мажоритарен вот. Право до 2 мандата
- намаляване субсидиите на партииите до 1/3
- намаляване на държавната администрация до 1/3- естествено след въвеждане на електронно правителство
- липса на имунитет на държавните псевдовеличия
- разселване на циганските гета
- образованието- държавен приоритет. Частни уроци от преподаватели в държавни учебни заведения- престъпление. Разбира се, заплатите в сектора- тройни. Шестмесечна атестация, вкл. професионална пригодност и психично здраве. Обида или нападение на д учител да се наказва с тримесечен неплатен общественополезен труд, положен от родителите/настойниците/осиновителите на виновното дете и този труд на бъде извършен за сметка на неплатен отпуск от основната работа, както и да бъде положен в училището, в което учи малолетния бандит.
- задължително образование- 10 клас, професионално+2. 30 минутна гимнастика сутрин, преди започване на занятия. Часовете по физическо- да се удвоят.
- насърчаване на предприемачеството и обучение за това от най-ранна възраст.

- закриване на безполезни университети
- частните болници- до една задължително със спешни отделения. Покрай здравеопазването- електронни търгове за лекарства, повишаване драстично заплатите на лекари, сестри, фелджери, санитарки и т.н.Задължителни квалификации и забраната да работят на две места- като наемници в държавни лечебни заведения и като собственици на частни практики едновременно.
- отнемане на незаслужените привилегии на някои категории държавни служители в силовите ведомства. Полицаят на улицата може, чантаджията- не. Заплатите на полицаите на улицата- тройни на тези зад бюро.
- всички държавни служители да минават веднъж годишно на задължителни психотестове, на тестове за професионална пригодност и на детектор на лъжата. Няма нужда да са обвинени в престъпление, за да се прави..
Нищо не написах за националната сигурност, но е достатъчно да се спомене- закупуване на бойни самолети /милиарди за ктб имаше, за тях също ще намерят/, прекратяване на концесиите на златните мини в Челопеч, забрана за продажба на Товарните превози в БДЖ , предоговаряне условията на американските централи, разваляне договорите с чез, еон и евн.. Време е дансаджиите да се размърдат- в няколко наши частни училища се обучават за сметка на програми, финансирани от европейски държави неслучайни групи мюсюлмани- косовари, албанци, африканци. На мен ми е странно това финансиране..
...............


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 14:54 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Мнения: 3622
Червената пропаганда не спира да скимти за това злато, но не споменава ние като си копаме рудата как ще си добиваме златото? Пропуска да спомене и за тия прословути американски централи КОЙ е предоговарял цени след Костов, щото е хубаво да се споменават като врагове щото са американски ама айде да си кажете кой е подписвал за сегашните цени на електроенергията добивана от тях.... И как така удобно пропускате неоспоримия факт, че всички бивши соц страни, към които гледаме със завист, са започнали прогреса и развитието си след прокарване на лустрационни закони, ако щете и Румъния...


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 15:20 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Мнения: 2091
Skype: valentin.trifonov50
То всичко това е така, но е капка в морето. Вярно, че капка по капка вир, вир по вир язовир, но ще е необходимо много време. Да има доста зле подписани споразумения защото нашето право и бизнес са космически изостанали от Американската администрация, че могат да ни прекарват отпред и отзад в движение. Ако обаче започнем да вдигаме много шум и преразглеждаме всички договори с чуждите инвеститори, те ще се оттеглят, а това ще е най голямата беда. Е трябва внимателно и обосновавано да се опитаме, дипломатично да предоговорим някой неоснователно подписани клаузи но с добър тон и такт. Единственият начин за оправянето е по най бързият начин да привлечем повече инвеститори, но подписаните договори да не са в уштръб на България.
Казвал съм го многократно, че наи богатите на нефт Африкански страни подписали и продали залежите си на чужди фирми са най бедните в света. Не е достатъчно само да имаш природни залежи но трябва да ги експлоатираш сам или да имаш поне дялово участие в добива им, иначе в държавата остават само трохите. Няма изгледи да се оправим след като губещите сделки сключени с американците, при опита им за проговаряне възбуждат толкова емоции до просълзяване от техните симпатизанти.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ..: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 16:42 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Мнения: 12044
Местоположение: The O.C.
(автор на темата)
Бърби, барбус, не питам кога, а как.
Бърби, почвам от теб да ти опонирам на изброяванията, защото ми се струва, че и друг път съм ги виждал.
Българи се завръщат постоянно. Например барбуса - за да се завърне и да каже, че няма смисъл да работи, докато е жив, предпоставките са, че е спечелил достатъчно валута за годините, прекарани там, че да си я харчи тук доживот. Какво толкова, че младите "мозъци" заминават да работят там, където ще ги ценят, след като рано или късно носталгията ги настига?
Учих някакви глупусти за електронното гласуване и ще ти кажа нещо - когато го въведат, не се учудвай, ако партията на анонимните спечели изборите със 100% в своя полза, а е регистрирана секунди преди вота! Все още се крадат кредитни и дебитни карти, за да съм сигурен като си подавам личните данни в интернет, за да гласувам електронно. Броя депутати не е толкова съществен, но може да им намалят заплатите. Когато са казали заплатата на някаква известна жена наскоро ( около 4000 лева ) баба някак учудено ме попита "Да не би тя да има по-голям стомах от нас ( пенсионерите )?".
И пак се отклонихме достатъчно много от темата, която започнах. По ми се искаше да я наклоня в това всеки да си каже "какво мога да направя, за да променя/оправя България" - като в оня филм Pay It Forward.
Гостенче, писал съм си с тях, но те искат да знаят нещо повече за мен и така и не откликнаха на снимките, които им пратих. Не можели да направят нищо, сякаш ме обвиняват, че съм манипулирал снимките. Можеш да видиш приноса ми в развитието на темата за паркиралите в последните десетина страници. Със снимките си водя моята борба за по-добра България, но КАТ още не е оценил труда ми.

_________________
Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 18:35 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Мнения: 12792
Loveca_ написа:
Бърби, барбус, не питам кога, а как.
Бърби, почвам от теб да ти опонирам на изброяванията, защото ми се струва, че и друг път съм ги виждал.
...................... Какво толкова, че младите "мозъци" заминават да работят там, където ще ги ценят, след като рано или късно носталгията ги настига?
Учих някакви глупусти за електронното гласуване и ще ти кажа нещо - когато го въведат, не се учудвай, ако партията на анонимните спечели изборите със 100% в своя полза, а е регистрирана секунди преди вота! Все още се крадат кредитни и дебитни карти, за да съм сигурен като си подавам личните данни в интернет, за да гласувам електронно. Броя депутати не е толкова съществен, но може да им намалят заплатите. Когато са казали заплатата на някаква известна жена наскоро ( около 4000 лева ) баба някак учудено ме попита "Да не би тя да има по-голям стомах от нас ( пенсионерите )?".
И пак се отклонихме достатъчно много от темата, която започнах. По ми се искаше да я наклоня в това всеки да си каже "какво мога да направя, за да променя/оправя България" - като в оня филм Pay It Forward.
,,,,,,,,,,,,,,,Loveca_, аз съм отговорила, както и друг път, как да се направи. Познато ти е, дъвкали сме го много, много години и , ако трябва, пак ще повторя думите си. Така може да стане, но никой не смее да направи тези крачки. Помниш ли, в гадно време, след тежки избори /поредните/ споменах за смирение, съгласие в името на България. Тогава, тук, ме освиркахте, но има-няма след месец- два Цвета Караянчева, после Бойко също заговориха по този начин. Въпреки, че бяха победители във въпросните избори. Няма друг начин, просто няма..
За изтичането на мозъци- да не мислиш, че благоденстват навън наште и не дават мило и драго да се върнат..Привидно всички са добре, хвалят се, но и дума не обелват за цената..
Електронното гласуване, мойто момче, ще даде шанс на емигрантите да гласуват- не се ли сещаш как ще се отрази това на вота?:)
Броят на депутатите , техния имунитет са съществени, можеш да си сигурен. Издръжката на това котило в пари, е огромна и безсмислена. И какво са 4 бона заплата? Да не мислиш, че само толкова получават?:))) Наивник:))))) 4 бона можеш да взимаш и ти, ако решиш да ставаш програмист..Че и отгоре...И няма нужда да ставаш депутат..
Казваш и питаш, и искаш да говорим за това:
"какво мога да направя, за да променя/оправя България"
Ще е нескромно да говоря за себе си, но ще те успокоя, че доста правя , т.е доколкото ми стигат пипепо, куража и ентусиазма, но не бих желала да изпадам в подробности.
Добър пример за правене на нещо е Добо , добър пример е и Лео с последната случка, която сподели, добър е примерът и с всички онези твои съграждани с будна съвест, които опитват да променят статуквото, да не ги изреждам..


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 20:20 
Цигане
Цигане

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
Мнения: 6950
Местоположение: по пътищата.
Извън темата/подсказка:
Че какво му е на мнението нa bobo, бре!?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 21:08 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Мнения: 12483
Местоположение: винаги на №14
Бърби написа:
Ще се оправи, когато...
- започне обратна емиграция, връщане на изтеклите мозъци. Сещай се, че трябва да има сериозни предпоставки за това.
- когато имаме задължително, електронно гласуване със задължително участие на доказано грамотни български граждани.
- социални помощи срещу работа
- да се изнесат всички частни практики от държавните лечебни заведения, безусловно и незабавно.
- електронни търгове за обществените поръчки . Auxionize на Ивайло Пенчев е добро начало.
- брой депутати- 120. Мажоритарен вот. Право до 2 мандата
- намаляване субсидиите на партииите до 1/3
- намаляване на държавната администрация до 1/3- естествено след въвеждане на електронно правителство
- липса на имунитет на държавните псевдовеличия
- разселване на циганските гета
- образованието- държавен приоритет. Частни уроци от преподаватели в държавни учебни заведения- престъпление. Разбира се, заплатите в сектора- тройни. Шестмесечна атестация, вкл. професионална пригодност и психично здраве. Обида или нападение на д учител да се наказва с тримесечен неплатен общественополезен труд, положен от родителите/настойниците/осиновителите на виновното дете и този труд на бъде извършен за сметка на неплатен отпуск от основната работа, както и да бъде положен в училището, в което учи малолетния бандит.
- задължително образование- 10 клас, професионално+2. 30 минутна гимнастика сутрин, преди започване на занятия. Часовете по физическо- да се удвоят.
- насърчаване на предприемачеството и обучение за това от най-ранна възраст.

- закриване на безполезни университети
- частните болници- до една задължително със спешни отделения. Покрай здравеопазването- електронни търгове за лекарства, повишаване драстично заплатите на лекари, сестри, фелджери, санитарки и т.н.Задължителни квалификации и забраната да работят на две места- като наемници в държавни лечебни заведения и като собственици на частни практики едновременно.
- отнемане на незаслужените привилегии на някои категории държавни служители в силовите ведомства. Полицаят на улицата може, чантаджията- не. Заплатите на полицаите на улицата- тройни на тези зад бюро.
- всички държавни служители да минават веднъж годишно на задължителни психотестове, на тестове за професионална пригодност и на детектор на лъжата. Няма нужда да са обвинени в престъпление, за да се прави..
Нищо не написах за националната сигурност, но е достатъчно да се спомене- закупуване на бойни самолети /милиарди за ктб имаше, за тях също ще намерят/, прекратяване на концесиите на златните мини в Челопеч, забрана за продажба на Товарните превози в БДЖ , предоговаряне условията на американските централи, разваляне договорите с чез, еон и евн.. Време е дансаджиите да се размърдат- в няколко наши частни училища се обучават за сметка на програми, финансирани от европейски държави неслучайни групи мюсюлмани- косовари, албанци, африканци. На мен ми е странно това финансиране..
...............


:B4.gif :B4.gif :B4.gif


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2015 21:20 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Мнения: 3622
Ама толкова писане от г-жата се изчерпва с една дума: лустрация!!! Ама тя не обича тая дума щото и нея я засяга...


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Бърз отговор
  

 Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Как ще се оправи света

в Политика

barbus

10

1539

22 Фев 2023 9:27

50-то юбилейно рали ''България''

в Спорт

Loveca_

0

38755

09 Апр 2021 23:35

България - страна на неограничените възможности

в Политика

Loveca_

2

26042

27 Май 2021 10:04Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Юни 2024 0:49


Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], FaceBook [Боц], Google [Bot]


Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.