Скаути и приятели

Скаути и приятели

Мнениеот Dobo на 09 Май 2011 13:31

Копирам директно от събитието във Фейсбук. :)))

Здравейте скаути и приятели,
създавам това събитие с ясното съзнание, че тази задача е много трудно изпълнима заради многото фактори, които ще попречат да се случи това, което желаем.


Както знаете с решение на МС на РБ бившия лагер "Ивански" е вече собственост на ОБС ( Организацията на Българските Скаути ). Разбира се задачата с, която се нагърбихме е трудна, но възможна. Не заради външно финансиране, не заради подкрепата на държавата, не заради мащабността на световното скаутско движение, а заради доброволческия труд положен от всеки доброволец в организацията, било възрастен, младеж или дете, заради всичко, което ние създаваме за децата на света, децата на България и Шумен, заради силата да бъдем заедно, заради идеята.Но това вие го знаете. И точно това е причината да ни обичате и вярвате. Това ни радва и прави щастливи, че не сме сами в едно огромно начинание. Това е вярата, любовта, сърцето и душата на всеки един от нас.


Днес се обръщам към вас, не като клубен водач на скаутски клуб Мадарски конник, не като национален координатор на Организацията на Българските Скаути, а като приятел. Елате приятели на скаутите, елате скаути и заедно да прочистим пътя до лагера. Дълъг е 1400 метра, асфалтов път не използвам повече от 20 години. Трудно е, но аз вярвам, че можем заедно да го почистим. Вярвам защото видях какво могат да направят децата и младежите на Шумен и България в самия лагер. Те са силни заедно, те могат заедно. И ние ще можем бъдем заедно. Затова поканете вашите приятели във фейсбук, поканите вашите приятели извън фейсбук, поканете вашите родители, вашите колеги да го направим заедно.Засега нямаме нищо осигурено, нито толкова лопати, нито камиони за извозване на почистеното. Започваме от този минута да търсим хора, лопати, мотики, търмъци, камиони, машини .... и др. Всичко, което ни е нужно за да го направим заедно. :)


Добо
Dobo
<5™
<5™
 
Мнения: 6427
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Местоположение: Шумен,Центъра на света
Skype: d.draev

Re: Скаути и приятели

Мнениеот Dobo на 10 Май 2011 21:03

Информирам ви, че засега не се предвижда нищо да подсигурим освен мястото за работа и работата. ;) Нямаме толкова инструменти, не предлагаме транспорт. Ако успеем ще черпим много чай.
Dobo
<5™
<5™
 
Мнения: 6427
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Местоположение: Шумен,Центъра на света
Skype: d.draev

Re: Скаути и приятели

Мнениеот Dobo на 26 Май 2011 6:18

Започваме в събота в 9:00 часа. Сборния пункт е в началото на пътя от към ТВ кулата. Имаме малко подсигурени инструменти ( лопати ), един храсторез, моторен трион и кастрачка. Ако някой има възможност да подсигури за деня още един или два храстореза е добре дошъл. Към ръчните инструменти има подсигурени с подкрепата на Кмета на Община Шумен един бобкат ( челен товарач) и камион. Нека всеки да си подсигури храна и вода ( в района няма вода освен в лагера ). Благодаря на всички, които проявиха желание да се включат в тази акция. Тя е първата по рода си, но от след нея ще има много подобни под наслов "Скаути и приятели". :))))
Dobo
<5™
<5™
 
Мнения: 6427
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Местоположение: Шумен,Центъра на света
Skype: d.draev

Re: Скаути и приятели

Мнениеот Dobo на 26 Май 2011 14:15

Още един храсторез се появи на бял свят в подкрепа на акцията. :)
Dobo
<5™
<5™
 
Мнения: 6427
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Местоположение: Шумен,Центъра на света
Skype: d.draev

Re: Скаути и приятели

Мнениеот Dobo на 30 Май 2011 9:59

Скаути и приятели заедно ( една приключила акция )

Приключи акцията "Скаути и Приятели". Последните два дена чистихме, копахме, рязахме, бутахме, товарихме и в крайна сметка всичко бавно, но сигурно си дойде на мястото. В двата дена се включиха около 80 човека скаути, приятели и фирми. Трудът, който положихме може да се сравнява само с бригадирското движението от 60-те години на миналия век. Изключително съм щастлив. Трудно е когато човек се изправи срещу невъзможна задача. А 1400 метра унищожен път да се разчисти на ръка е невъзможна задача. Хората, който бяха с нас не се страхуваха от това и продължаваха метър след метър напред. Смели хора с големи мечти и добри сърца. Да бъдеш скаут е предизвикателство и заради това се гордея с децата, които се включиха в акцията. Да, беше им трудно. Да, нямаха сили, но те успяха заедно да вървят напред и проправят път през храсталаците и саморасляци. Харесвам тези деца, те имат силата, волята и сърца да бъдат лидери, да водят напред себе си и своите приятели. Няма думи, с които може да се изкаже благодарност. Все пак искам да благодаря на всеки скаут участвал в акцията от Шумен и Варна, да благодаря на Община Шумен и лично кмета Краси Костов за подсигурения камион и бобкат, на Председателя на Общински съвет Шумен Даниела Русева, която не се спря и за миг да влачи клони, храсти и други отпадъци, на ВиК Шумен, които ни изпратиха техни работници да помагат по време на акцията, на Автомагистрали Черно море, които също пратиха хора да помагат, на всички граждани и приятели на скаутите, че дойдоха и се включиха в акцията, Комитет Крум страшни изпратили един човек, но за сметка на това работещ за 8, на служителите на Дирекция инспекторат към Община Шумен, който активно се включиха в почистването и контрола в/у дейностите, на всички скаути и приятели, който не можаха да се включат по различни причини,но бяха морално с нас и накрая, но не последно място на Свилена Иванова-Директор на дирекция Инспекторат, която беше човекът подпомогнал активно акцията за да може всичко това се случи.Изразът на чистите мисли, доброто сърце е помощта която никой не е поискал. :))))))Позволете ми да ви обичам. :)Добо
Dobo
<5™
<5™
 
Мнения: 6427
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Местоположение: Шумен,Центъра на света
Skype: d.draev

Re: Скаути и приятели

Мнениеот tyomich123 на 13 Апр 2017 14:07

Dobo написа:Копирам директно от събитието във Фейсбук. :)))
Днес се обръщам към вас, не като клубен водач на скаутски клуб Мадарски конник, не като национален координатор на Организацията на Българските Скаути, а като приятел. Елате приятели на скаутите, елате скаути и заедно да прочистим пътя до лагера. Дълъг е 1400 метра, асфалтов път не използвам повече от 20 години. Трудно е, но аз вярвам, че можем заедно да го почистим. Вярвам защото видях какво могат да направят децата и младежите на Шумен и България в самия лагер. Те са силни заедно, те могат заедно. И ние ще можем бъдем заедно. Затова поканете вашите приятели във фейсбук, поканите вашите приятели извън фейсбук, поканете вашите родители, вашите колеги да го направим заедно.

Това наистина е трябвало да бъде направено. добра инициатива
tyomich123
Нов потребител
Нов потребител
 
Мнения: 1
Тук е от: 13 Апр 2017 14:02


Бърз отговор

 

Назад към Новини и съобщенияИнформация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]