Напоследък бая си поспивам, около 8 часа. (зима... кво да прайш) Лятно време около 6-7 максимум. Но ако не съм си в нас е доста по-малко. Това лято грубо около 10-15 пъти да съм си спала в кревата. И на чуждите места спах средно по 4-5 часа. Ама ми стигат. Предпочитам да съм будна, отколкото да проспивам възможностите да се радвам на живота.
_________________ "In the whole history of the world there is but one thing that money cannot buy...to wit-the wag of a dog's tail."
Избягвайте след 40-така. нощните смени. Никога не работете на няколко смени. Най-малко препоръчвам 24 часа дежурство, с цели три дни почивка след него. Много ми завиждаха за това, но е разбиващо здравето.
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Последна промяна okokorko на 16 Дек 2011 23:41, променена общо 1 път
Тук е от: 29 Дек 2007 9:30 Мнения: 4575 Местоположение: Шумен
5 часа някъде...
По 6. Обикновено ставам в 4, но днес подраних.. Шест часа е оптималното време за сън за всички възрасти. Социологическите проучвания за влиянието на съня са чист алабализъм и трошене на пари, защото продължителността и качеството на съня зависят от безброй фактори- местообитание, стандарт на живот, стрес....
Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2096
Рекорд на безсъние за мен са били три нощи.В резултата на което заспивах докато чаках светофара на червено и още по средата на пешеходната пътека.След което като си легнах и спах 24 часа. Докато тридневните ми ,дори и по продължителни гладови диети съм прекарал без каквито и да е проблеми.От което съм установил,че сънят е най важното за мен.При сънят мозъкът произвежда нещо като наркоза за организма за да го обездвижени.И докато тялото се е обездвижено повишава значително активността си за да възстанови всички нарушени връзки в тялото.При по малко сън от необходимия,мозъкът започва да работи с значително намален капацитет,тъй като автоматично се изключва частично.При което скоростта на ''Интернета'' и паметта ни пада ,и всичко извършваме некоординирано и по бавно. Обикновено спя 7-8 часа.
Попринцип един 12 часов сън ми се отразява страхотно, но откакто е започнало училището спя най-много по 6-7 часа.. Иначе с Мънки имаме рекорди на безсъние- май 33 или 34 часа... После не знаем къде се намираме, заспиваме по пейки, в движение..
_________________ Но е толкова лошо - колко съм добра, и толкова добро - колко съм лоша, че гарантирам- ще бъда най-доброто нещо в живота Ви и най-лошото чудовище в съня Ви.
When I grow up...there will be a day...when everybody will have to do what I say...
Тук е от: 08 Ное 2011 21:06 Мнения: 1327 Местоположение: MonkeyLand
По принцип са ми нужни около 8 часа дълбок, спокоен сън, но напоследък все с 6 часа се разминавам, кофти. Затова смятам сега ваканцията да наваксам с 13 часа сън. Мама ми каза: Сън спомени не прави, аз й казах: ама след сън, спомените са по-ярки!
_________________ freddeegreen.wordpress.com/ И аз не съм нищо друго освен една малка буква в необятната дума - Свобода!