ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 20 Сеп 2024 11:52

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 657 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 44  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кой ви ядоса днес?
МнениеПубликувано на: 28 Яну 2016 0:43 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Май да - компа се е насрал...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2016 10:37 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 16 Ное 2009 21:27
До къде стигнаха за пари тези, които смеят да се нарекат "българи"? Ще прочете ли някой от министрите и една дума от това писмо и най-вече МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО!? Как продадохте историята ни свята на Турция и на Америка? За колко пари изтрихте паметта на Апостола, на Ботев, на Вазов, на Раковски и на всички борци загинали в името на вашата свобода? За колко пари премахнахте възрожденската литература от учебниците? Нямате срам, ни най-малък срам да го правите пред очите на всички? Къде сега е народът и защо мълчи? Къде сега са учителите от българските училища? "Просветителите" по история, литература, български език, на децата ни? Къде е всеки един от народа, който сега благодарение на тези смели българи живее свободно на тези земи? Къде е паметта ви? Как сърцата ви бият спокойно щом чуват какво правят шепа нехранимайковци по министерствата? Как сами вземат решения и без никаква съвест трият историята ни и вие гледате и се примирявате с това? Къде си ти българино, защо мълчиш?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2016 14:10 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Дакота, малко не си права. Чопъра беше организирал доста протести като този http://bnr.bg/shumen/post/100313785/shu ... zi-nedelya . Дай ни и ти пример с какво си променила България!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2016 17:41 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Дакота, аз ще ти кажа какво правя, но преди това ми поясни какво значи това "аз действам"? Какво си направила и какво постигна с тия действия?

Понеже все още нямам отговор, да кажа в какво се изразява патриотизма според мен. Да си патриот означава да си запознат с историята на държавата, както и политическата ситуация в момента, да не слугуваш на други държави освен ако нямаш интерес, да правиш и отглеждаш потомци на държавата си - бъдещи данъкоплатци, да ги възпиташ и да ги образоваш ЛИЧНО в това, което си научил и си направил изводи, да ги направиш критични - да проверяват всяко твърдение, а не да се доверяват сляпо, да знаят, че тия преди тях НЕ СА БИЛИ РОБИ!!!!!! Да участваш активно в обществените процеси (аз участвах ама такива с робско мислене, дето искате да учите, че сме били под робство ме отказаха да се хабя за идиоти), да поддържаш чистота и ред както във така и извън дома си, да си плащаш данъците и осигуровките, да спазваш законите, да се трудиш усилено и отговорно.... и тн и тн

Извън темата/подсказка:
Копирам мнение, което напълно споделям:
Стига с това ТУРСКО РОБСТВО, че нещо взе да ми писва да слушам глупости на псевдопатриоти. Нито е било ТУРСКО, нито е било РОБСТВО. В края на 14-ти век България не устоява на инвазията на Османската империя, в чийто граници са влизали териториите на десетки народи. Турция като политически субект възниква чак през 20-ти век, а понятието "турски народ" е наложено от Мустафа Кемал Ататюрк преди едва 100 години, с цел да опази каквото е останало от империята след погрома през Първата световна война, превръщайки я в еднонационална държава. Какъв е тоя напън сега учим децата си в училище, че сме били роби?! Имало е тежки периоди в историята ни, когато сме губили политическата си независимост, но никога не сме били роби. Българинът е горд, независим и свободен човек. Запомнете това!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2016 23:56 
Опитен
Опитен
Аватар

И какво е променил въпросния чопър с този протест?
Правя твърде много за човек на моята възраст и съм един буден гражданин. Непрекъснато звъня по институции, ходя и разговарям и знаете ли какво ми казват отсреща: "Ами вижте съжаляваме, но нищо не можем да направим не зависи от нас." Аз питам, а от кого зависи? Ами от държавата, а съгласете се такава нямаме - казва жената от администрацията, от отдел разрешаване на проблеми към БДЖ и проблемът остава без разрешение защото всеки казва, че не зависи от него. За щастие при други положени усилия съм постигнала разрешаване на проблеми, за които никой не би си мръднал пръста да звъни и да се разправя с общини и т.н.

-- Чет Яну 28, 2016 23:59 --

Какво искаш да учим, ако не за робството? Искаш да промениш миналото ли? То е факт и трябва да се учи и да се знае от децата

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2016 0:25 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 0:04
Je suis робиня

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2016 7:50 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Още никой, надявам се да не се ядосвам защото, ако това се сучи то означава, че преди съм го причинил на останалите, или че ще го предизвикам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2016 8:38 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

ама то на жена и отива да е тъпа

Победител в надпреварата за БАН :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2016 12:49 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Само,защото темата е в дрън-дрън няма да мина с метлата и да махна последните 10-тина мнения. Съдържанието си е точно дрън-дрън и дърляне за глупости, пак се смесват хиляда теми и всеки си мели неговото,без да се интересува от другите.

По османско време е имало свободи, непознати за хората в България между 44-та и 89-та,например свободно пътуване в чужбина, възможност за собствен бизнес, правото на собственост на земя. От друга страна е имало и непоносими жестокости и несправедливости отвращавали цяла Европа,не случайно Османската империя е наричана болния човек на Европа. Имало е българи милионери, лични приятели на султана и такива имащи бизнес кантори от Виена до Бомбай, имало е занятчии,търговци и всякакви видове образовани хора, болшинството българи поне са имали къщи,земя и са успявали да се оправят сами в живота въпреки трудностите, имало и безимотни хора работещи за къшей хляб на някой чифликчия, имало е и случаи на отвличане с цел продаване в робство, робството в османската империя се отменя официално няколко години преди освобождението ни.

Честно казано не знам дали има народ в света,който не са го клали,е*али жестоко поне веднъж в историята му, а повечето и много пъти за продължително време. Така любимите на феновете на "робството" руснаци са били смачкани за няколко века под монголския ботуш,но не съм чувал да го определят за робство, да не говорим,че и до днес човешкия живот и достойнство в тяхната държава не струват пукната пара, няма нужда да се връщаме 150 години назад,когато голямото мнозинство от руснаците са били крепостни селяни,което значи буквално роби, нямащи право да притежават нищо и дори да напускат имота на господаря, на практика със статут на вещи,а не хора. Ако русофилите се интересуваха толкова от руската култура щяха да са прочели шедьовъра на Гогол "Мъртви души" и да го знаят това...

Нещата са по-скоро сложни и шарени отколкото прости и черно-бели, имам чувство,че тоя многострадалчески и робски профил на,който много хора държат е по-скоро алиби или оправдание да живеят още няколко поколения в кочина вместо да запретнат ръкави и да направят нещо. Ако бяха прочели повече от заглавията на статиите щяха да разберат,че повечето от тези произведения дори не са махнати от програмата,а а са качени в по-горен клас може би,за да могат учениците да ги разберат по-добре...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2016 12:59 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Точно! Една Паисиева история е много по-удачно да се схване значимостта и в 9-ти, а не в 6-ти клас...
Извън темата/подсказка:
Ти ми кажи как да ме вълнува мнението на псевдопатрЕоти, с общ коефицент на интелигентност число с отрицателна стойност???

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2016 13:47 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
В крайна сметка не се сдържах и махнах мненията съдържащи епитети към един или друг член на форума, за години модераторстване не съм баннал никого още,но вече ме сърбят ръцете. :G8.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2016 14:15 
Опитен
Опитен
Аватар

Очевидно моите коментари са ви много неудобни!!! Защото отново изтрихте коментара ми, който абсолютно нищо обидно не съдържаше..., а това че мен някой ме обижда не е важно, нали така?
Е подкрепяйте се взаимно двамцата инспектор и чопър. Лесно е да триете, но не ви е лесно да преглътнете думите ми, защо ли...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2016 14:46 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
Не съм слагал БАН за месец още на никого. Рецидивистите май ше ме принудят. (ботове си го отнасят завинаги) :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2016 20:07 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
И тази тема, е същата като за робството...безкрайна говорилня..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2016 5:53 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
dakotaaa написа:
До къде стигнаха за пари тези, които смеят да се нарекат "българи"? Ще прочете ли някой от министрите и една дума от това писмо и най-вече МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО!? Как продадохте историята ни свята на Турция и на Америка? За колко пари изтрихте паметта на Апостола, на Ботев, на Вазов, на Раковски и на всички борци загинали в името на вашата свобода? За колко пари премахнахте възрожденската литература от учебниците? Нямате срам, ни най-малък срам да го правите пред очите на всички? Къде сега е народът и защо мълчи? Къде сега са учителите от българските училища? "Просветителите" по история, литература, български език, на децата ни? Къде е всеки един от народа, който сега благодарение на тези смели българи живее свободно на тези земи? Къде е паметта ви? Как сърцата ви бият спокойно щом чуват какво правят шепа нехранимайковци по министерствата? Как сами вземат решения и без никаква съвест трият историята ни и вие гледате и се примирявате с това? Къде си ти българино, защо мълчиш?

Да това е истината и тя възтържествува. Благодарение на хора като теб. Да имало е съжителство между българските чорбаджии търсещи собственият си интерес за сметка на националните ни интереси, такива интересчии има и във форума. Но народа няма да спре да тачи борците жертвали живота си за освобождението ни. Русия ни е освободила и всеки патриот запазил поне искра от будителите ни ще го оцени.. Какво значение има социалният или политически живот в Русия, това си е техен проблем нека си го решават сами. Не виждам каква връзката има по темата?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 657 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 44  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 20 Сеп 2024 11:52

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], FaceBook [Боц], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: