ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 05 Окт 2024 2:47

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 657 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кой ви ядоса днес?
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2017 17:16 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Не бера цвета. Може би защото нямам любима.
Не беше точно днес, а на 19-ти. Чаках 16 минути пред заключена врата да се запиша за кмета. Когато кракът ми взе да изтръпва от подпирането на парапета, отидох до едно кресло в края на коридора. Тъкмо тогава дамата, която беше преди мен на опашката, ми направи знак с ръка и докато се чудя какво значи знакът, тя влезе. А тъкмо бях седнал. Върнах се пред вратата и дамата се забави поне още 8 минути вътре, преди да дойде моят ред.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Авг 2017 8:46 
Титан на мисълта
Аватар

Вчера беше, ама сега ще го разкажа. Отивам в банката за да ми заредят дебитната карта с пари и да ми изкарат номера на сметката. В края на обслужването ми, което премина през натискане на ctrl + c ( или v ) с две ръце, служителят ми казва, че имало такса от 2 лева и ме пита по 50 лева ли да ми даде парите. Повторих му, че ги искам на дебитната карта.
Тръгвам да излизам от банката и се сещам, че не ми даде номера на сметката. Ядосано седя пред машината и си избирам ново номерче. Тоз си ме извика и направо си го изкарах на него с малко невъзпитан тон.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2017 18:42 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
В банките винаги имаш повод да се ядосаш...Сещам се и за за една история отпреди няколко месеца. Зима ще да е било, щото ходех с онова синьо палто, дето обръща погледите на половината женици по улицата:)))
Та отивам аз в една банка и си зачаквам реда след билетчето...тегля едни парици на каса..върша още две три неща на гишето и се присещам да внеса част от париците за едно дарение. Т.е половината. Другата половина седи върху купищата документи , пред мен на гишето. И пак две-три нещица- договори, сметки, справки...
И пак 'се връщам' на дарението и ,незнайно защо, подавам отново ...другата половина с парите. Не се усетих, че плащам двойно... Тя ме замота с таксата за превод и ги мушна незнайно къде. Поисках да засечат касата / нямаше липси/, а тя- абсолютно спокойна. Пуснах жалба, за съжаление- на неправилното място /не се сетих за полиция , за камери и т.н/ След време дойде отговор от височайшите шефове на крадлата, че всичко е ок и, видиш ли, нещо се е случило с парите, но не по вина на банката/служителката. Очаквано.. и не съвсем...бях ги отписала тия пари. Знаех, че тая вече си плаща на оня отгоре. Винаги се случва възмездието..Ми да плаща- две месечни заплати открадна никаквицата.. /а дано да наднича в тоя форум, че да знае от къде й са ядовете:)/ Та ...плаща си..
Още тогава , в същия момент го казах. И друго казах: тя открадна х, утре ще ги имам по три пари .
Е, на другия ден имах 5 пъти Х пари, дето и през ум не ми е минавало, че ще спечеля, но още ме е яд на тая червива гадина, дето не се посвени да открадне толкова пари. Сигурно гние де, що да ме е яд..
Толкова за ядовете:)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: ..: Кой ви ядоса днес?
МнениеПубликувано на: 21 Сеп 2017 22:30 
Титан на мисълта
Аватар

Днес едната от закусвалните, в които ходя, беше затворена и отидох в тази до Авангард, където правят малки закуски, предимно вегетариански. Поръчах като предварително знаех, че ги приготвят бавно. Тоя път готвача си "подобри" рекорда. Малко след мен дойде човек, който си поръча картофки. Доста след мен дойде дама, която си купи пица и си замина. След няколко минути и човека си взе картофките, а аз продължих да си чакам закуските. Кухнята на заведението е отделена от касата за поръчване с врата, но не знам защо, тази врата стоеше постоянно отворена ( въпреки наличието на ето тази благинка на касата Изображение ). Така се наложи да се вмириша на готвено. Замислих се защо ли не са сложили пейки в закусвалнята - един вид чакалня. Друг път съм чакал сам 2-3 минути и пак ми се виждаше много. Днес за 2 закуски чаках 12 минути. Докато чаках си преписах номера на управителя от вратата и като си заминах му се оплаках. Той обаче през цялото време си защитаваше работника и като разбрах, че няма да изляза на глава с него, и след като си казах всичко, му казах "дочуване".
Другото, което ми направи лошо впечатление днес, беше поредния ден, в който хората в неравностойно положение, не можем да ползваме облекчението на рампата в сектор "Пътна полиция". Ако човек в инвалидна количка пробва да я ползва, ще стане като сцената във филма "Schutzengel", където Руди се шегуваше как би изглеждал инвалид на бягане с препятствия. Наблюденията ми започнаха на 23 август и оттогава положението "не е мръднало" ( с малкото изключение, че тогава вратата не беше заключена). Ако се вгледате в отражението, ще видите за какво става дума: Изображение. А ето и от днес: Изображение
Освен това шофьор на патрулка 27-65 ( май че ) докато излизаше от двора на КАТ, говореше и по телефона.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Окт 2017 14:12 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Бърби написа:
В банките винаги имаш повод да се ядосаш...

Господ си знае работата, изглежда..
Толкова за ядовете:)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Окт 2017 20:25 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Защо не си намериш някой мъж, а продължаваш да се ядосваш. Важното е любовният апарат да бачка, всичко друго е ала-бала.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Апр 2018 22:40 
Титан на мисълта
Аватар

Метро такси. Поръчах си една кола и оператора ми каза "4-5 минути". През това време мина една кола покрай адреса, но не спря. След малко повече ( минути ) от 4-5 минути се обадих да попитам дали ще дойде, обясних какво е станало. Оператора каза да изчакам. После добави "до две минути /еди кой си/ номер ще дойде". Тръгнах към където се бях запътил ( пеша ) след около 8 минути, недочакал таксито си, и след около 200 метра едно Метро мина край мен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Авг 2018 20:51 
Титан на мисълта
Аватар

Представете си едно междублоково пространство, което е облагородено в 'улица', свързваща перпендикулярно булевард и улица! На тази 'улица' има над 20 паркоместа, обособени, отделени от 'улицата', пак перпендикулярно на 'улицата' и успоредно на улицата и булеварда. В двата края на 'улицата' има пътен знак, че това е паркинг, макар в единият край пътният знак да изглежда като пребоядисан знак за пешеходна пътека. След тази предистория следва същинската част. Снощи един познат ми я паркира на този паркинг ( все още ми е трудно да я карам ) и днес един от живеещите в близката кооперация ми ВИКА да си махна колата от паркинга, защото щял да ми надупчи или спука ( не го чух много добре ) гумите. ВИКА, че го казва пред свидетели. Действително имаше много хора наоколо, които могат да потвърдят. После ядосано взе да се отдалечава. Излизайки от шока се провикнах "КАКВО?" и той пак нещо "пред свидетели ти го казах".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Авг 2018 11:32 
Модератор
Модератор
Аватар

Тук е от: 29 Дек 2007 9:30
Loveca_ написа:
Представете си едно междублоково пространство, което е облагородено в 'улица', свързваща перпендикулярно булевард и улица! На тази 'улица' има над 20 паркоместа, обособени, отделени от 'улицата', пак перпендикулярно на 'улицата' и успоредно на улицата и булеварда. В двата края на 'улицата' има пътен знак, че това е паркинг, макар в единият край пътният знак да изглежда като пребоядисан знак за пешеходна пътека. След тази предистория следва същинската част. Снощи един познат ми я паркира на този паркинг ( все още ми е трудно да я карам ) и днес един от живеещите в близката кооперация ми ВИКА да си махна колата от паркинга, защото щял да ми надупчи или спука ( не го чух много добре ) гумите. ВИКА, че го казва пред свидетели. Действително имаше много хора наоколо, които могат да потвърдят. После ядосано взе да се отдалечава. Излизайки от шока се провикнах "КАКВО?" и той пак нещо "пред свидетели ти го казах".

Ловец,точно от този да не те е страх. Казвам ти го от опит,той си мисли че паркинга там е негов,но от общината многократно му обясняваха ЛИЧНО и чрез ПРИЗОВКИ,че не е прав. :B9.gif :B9.gif

- Програмиране
- Извеждане на живи данни
- И много други. Пътна помощ 24/7

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: ..: Кой ви ядоса днес?
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2018 17:41 
Титан на мисълта
Аватар

Шуменските медии ме ядосаха. Можеха да предотвратят задръстването, в което попаднах. Тъкмо си бях взел колата от ремонт ( вече имам синя лампа за дълги, Барбус ) и реших да вляза в "Цар Освободител", заради предизвикателствата - всеки пресича където си иска, има кръстовища без предимство. Отначало не ми направиха голямо впечатление учебния автомобил и останалите, с които се разминавах ( те в насрещното ). Докато не видях една ограда като на паркинга на "Кристал" и на нея закачен знак В2. Не можах да определя дали е преди или след улица "Княз Борис I", но поех по уличката с паветата, след "Фукли с букли". И от средата на баира, чаак до "Алеко Константинов" само на първа. Човека пред мен слезе да види какво е положението и искаше да се връща, ама и зад мен имаше МПС и му казах да чака :B4.gif . На кръстовището с Алеко един тарикат се опита да завие наляво, ама един полицай пресече неправилно пред колата ми, застана пред него и му посочи верния път.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Ное 2018 9:19 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Ловец ще ти споделя няколко житейски опити, ключови за безопасност ти на движение. Моля те при никакви обстоятелства, дори и сто пъти да си прав, когато си зад волана се въздържай от всякакви емоции. Ядосаш ли се автоматично ставаш потенциален нарушител, и живота ти е в опасност. Най опасните катастрофи водещи до трагични последствия са изпреварването, превишената и несъобразена скорост, алкохол, опиати и преумора. Както и на пръв поглед безобидни неща като, моментални отвличания на вниманието с пускане на радио, или търсена на шише за вода или телефон. Това е така, защото човек може да бъде напълно съсредоточен когато, прави само една работа в случая шофирането. И в много случай без втори шанс. :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2018 18:45 
Титан на мисълта
Аватар

Преди няколко вечери тъкмо се засилвам на прав път, аха да мина на трета и някакъв идиот отляво не спира на стоп. Не само, че не спира и ми сече пътя, ами и засилен минава край стопа. А има видимост, понеже кмета махна бараките, дърветата и всичко останало, което може да му пречи на видимостта. Не се ядосах много, само ударих клаксон малко, ама оня не се трогна. Да бях качил на трета и да го бях ударил челно ли...Той щеше да е виновен, предполагам. Рег. номер H 8404 ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: .: Кой ви ядоса днес?
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2018 17:50 
Титан на мисълта
Аватар

Вчера бях в два магазина за авточасти, разположени един до друг. Попитах и в двата дали имат дюза. Продавача в първия магазин промърмори разпръсквач и ми каза цена. Продавача във втория магазин направо си ме поправи "На теб ти трябва разпръсквач" и ми каза друга цена. Поръчах дюза от единия магазин и, както можеше да се очаква, дали са ми това, което ми е здраво - разпръсквача. Не знам що за малоумник беше тоя от втория магазин, при положение, че му казах марка, модел, година на производство и ме пита дали имам климатик. Казах му какво имам и оня насреща ме пита дали съм виждал тая кола. :BB02.gif
Днес отново не блъснах никого, въпреки, че имаше много желаещи. Пресичат на необозначено място, без да се съобразяват с връхлитащия ги Loveca_. Просто по диагонал между единия тротоар и другия. Кулминацията беше като паркирах на центъра ( на паркинга нямаше много свободни места ). Имаше 5 деца зад мен. Като включих задната тез малки наркомани ( подаваха си цигара с огънчето нагоре ) решиха да минават зад колата. Включих и аварийните, но това също не ги спря. Едно след друго...аха давам малко назад и гледам едно такова се разхожда съвсем бавно и спокойно зад колата. Спирам, чакам го да мине. Аха да подам още малко газ, минава друго...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Мар 2019 9:28 
Титан на мисълта
Аватар

След ремонта в село Ивански подадох жалба за уврежданията на имуществото ми до ОД на МВР в град Шумен. Повика ме полицаят Минков, a.k.a. кварталният на Ивански, и директно започна да пише обяснение с трудно четим почерк как не съм доволен от сглобяването и съм мислел да се обърна към КЗП. Обясни ми, че това не било работа на полицията ( увреждане на чуждо имущество го има в НК, ама явно не знаят как да го прилагат ), каза, че документално всичко му било наред и ме прати да си ходя.

Няма да си платя данъка на колата, да постоят малко гладни и да се замислят за хората ли работят или за някой друг!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Апр 2019 21:31 
Титан на мисълта
Аватар

Някакво камикадзе с миксер. Пак съм от пазара към РУМ, ама във външна лента. Тъкмо ще влизам в кръговото, т.е. тъкмо подминавам отклонението за центъра и от лявата ми страна, т.е. между двете ленти ми минава един с миксер и хваща това отклонение. Признавам, видях го чак през предното стъкло, а не на огледалото, ама така ли се сече пътя на хората, при положение, че със своите габарити съвсем спокойно можеше да се провре отдясно?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 657 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 05 Окт 2024 2:47

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], FaceBook [Боц], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: