Loveca_ написа:
Някакъв седнал в лятната градина на една от крайпътните скари и аз паркирах до скарата, ама не изгасих - имах проблем с единия фар. По едно време от едната компания, гост на лятната градина, един ми каза, че съм го натровил. Без да гася, докато е вдигнат капака, реших да долея и някоя и друга течност. След като си свърших работата, загасих.
Изчаках си спътника да се качи и запалих. ДИЗЕЛА ТРЯБВА ДА ПОДГРЯВА. Да, ама подобно на онова ромче, дето беше затворено в багажник, оня, дето ме кара да пиша тук, отново влезе в роля. Тоя път почука на прозореца на пасажерската врата, като по този начин стресна пътника ми, и с два пръста посочи ноздрите си. Тъй като не потеглих, защото, както знаете, ДИЗЕЛА ТРЯБВА ДА ПОДГРЯВА, оня ревна и нещо на глас. Ако не беше спътника ми, щях да му покажа "рамото", което си купих от битака да помага при развиване на болтове на джанти.
Същата ситуация, ама на бензиностанция. Колеги от частна фирма решили да седнат на беседка зад моята и още няколко паркирани коли. Единия колега даже паркирал служебната си кола пред моята. Паля и отзад чувам викове на колегите. Хем преди няколко дни ударих камъни по един черен път и сега гърнето ръмжи повече и пак ги чувам. Приближава се един от тяхната компания до вратата ми и ме пита кога ще тръгвам, че нещо му миришело. Нормално като е на бензиностанция и е зад някой автомобил с вътрешно горене, ама той настояваше да тръгвам. И на него му обясних, че първо ще подгрявам. Ако исках да им вредя, щях да се заключа отвътре и да форсирам. А ако станат много агресивни, мога да включа и задна предавка. Не се наложи.