ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 12 Окт 2024 21:48

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2060 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 138  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кой филм гледахте днес? Какво е мнението ви за него?
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 22:47 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 14 Яну 2007 19:11
(автор на темата)
Apocalypto

Изображение

LINk SUB

Жанр: Драма, приключенски
Година: 2006
Страна: САЩ
Времетраене: 136 мин
Режисьор: Мел Гибсън
В ролите: Руди Иънгблъд, Далия Ернандес, Джонатан Брюър, Карлос Емилио Баез, Майра Сербило

Резюме:
Две години след провокативния “Страстите Христови” Мел Гибсън отново застава зад камерата, за да заснеме четвъртия си режисьорски филм. Верен на себе си той отново прави автентична продукция, която е изцяло на езика на народа, за който разказва филма.

“Апокалипто” е разказ за разпадането на цивилизацията на маите и въпреки предупрежденията на специалистите, че на зрителите няма да им допадне да четат субтитри, Гибсън е използвал само майския диалект “юкатек”.

Снимките са правени основно в Мексико, а актьорите са подбирани предимно от местното население. Сценарият е дело на Фархад Сафиниа и самият Мел Гибсън, който за да има пълен контрол над филма си е и продуцент на лентата. Подготовката и филмирането на “Апокалипто” му отнема близо година, като през това време той отказа главните роли в няколко хитови холивудски филми като “От другата страна” на Скорсезе.

Младият воин Лапа на ягуар (Руди Иънгблъд) живее в малко село дълбоко в дъждовните гори. Ежедневието му е заето с ловуване и грижи за бременната му съпруга и малкия му син. Всичко това се променя, когато той е заловен от Невидимия вълк (Раул Трухио – “Новият свят”) и неговите бойци. Тяхната задача е да намерят
поредния млад мъж, който да бъде принесен в жертва на боговете във Великия град на маите.

Човешкото жертвопроношение е нужно, според жреца, за да умилостиви боговете и да спре болестите, които се разпространяват, а също и невиждания глад на населението. Изправен пред реалната заплаха да умре за нещо, в което не вярва, Лапа на ягуар опитва всичко, за да избяга. Разрухата на цивилизацията на маите вече е тръгнала отвътре и скоро отделните племена застават едно срещу друго. Кървавата битка помежду
им става безмилостна и на целия този фон младия боец търси пътя назад към семейството си.

Филмът ми направи невероятно силно впечетление съща както и предния режисиран филм от Мел Гибсън - "Страстите Христови". Определено има място в колекцията ми.

Последна промяна The Trooper на 15 Яну 2007 2:20, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 23:47 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 14:25
Няма ли да е по-добре да се споделят личните впечатления? Тези резюмета винаги са оцветени. Аз лично гледах .... Gang (със Скалата). Ами измислен филм, в който американският футбол сплотява и възпитава престъпници... тъпо според мен.

Последна промяна VaSi0 на 15 Яну 2007 13:58, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Яну 2007 13:16 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 9:43
The Guardian
силен филм,но ... вече сме гледали такива
ае да измислят нещо ново,щото от известно време боксуват бясно на 1 и също място и е аман

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Яну 2007 14:32 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

(автор на темата)
The Guardian

Изображение

Снощи и аз го гледах този филм. Отдавна Кевин Костнър не беше правил свестен филм. Нещото обаче за което си заслужава филмът е Аштън Къчър. В смисъл не че прави кой знае каква роля, но е интересно да се види в нещо по сериозно а не само сладникавите му ролички. Филмът е добър за убиване на време, но няма да влезе в хитовите ми филми.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Яну 2007 15:52 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 22:33
Местоположение: 1600 Pennsylvania Avenue NW, Washington, D.C. 20500
Night At The Musem - забавен е...друго нищо

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Яну 2007 22:18 
-= Макс =-
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 22:50
Сега пускам да си догледам:The Illusionist
Снощи гледах около 40 минути и определено ме заинтригува.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2007 0:13 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 13:11
От край време съм се зарибил да гледам The O.C. и вече съм на 4th Season
Сериалът е може би един от най-добрите (лично мнение) и доста интригуващ.Не вярвам да има хора, които не са го гледали поне веднъж.Но лично аз смятам, че има какво да се види.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2007 0:44 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

(автор на темата)
Gridiron Gang

Изображение

Нямах големи очаквания за филма и може би поради тази причина ми хареса. Въпреки това не мога да му пиша повече от 4-ка. Филмчето е доста познато като сценарий от други подобни филми, но все пак си заслужава отделеното време. Има няколко силни моменти и с подобаващата музика са достигнали до едно добро ниво.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Яну 2007 21:09 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 9:43
The Trooper написа:
Gridiron Gang

Изображение

Нямах големи очаквания за филма и може би поради тази причина ми хареса. Въпреки това не мога да му пиша повече от 4-ка. Филмчето е доста познато като сценарий от други подобни филми, но все пак си заслужава отделеното време. Има няколко силни моменти и с подобаващата музика са достигнали до едно добро ниво.

напълно съм съгласен с мнението :)
аз подходих по същия начин към филма :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2007 11:01 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Open Season - доста добър филмец :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2007 15:02 
-= Макс =-
Аватар

Изображение

Изгледах The Illusionist и не останах особено очарован.Филмът е добре заснет,но към средата започнах да се отегчавам.Финала не беше изненадващ.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Яну 2007 0:58 
-= Макс =-
Аватар

Изображение

Споделям мнението на darkslde .Не е лош филма,но не е нещо,което не са правили преди.Напомня ми малко "Мъже на честта",само че доста по слаб от хита с Де Ниро.Аштън Кътчър не е никакъв актьор-в това съм убеден.Тия американци ще ме уморят с техните филми за това как си подготвят кадрите,сцените с побоищата в баровете са едни и същи,обучението на разни командоси,водолази,летци и т.н във всичките им филми се свежда до болка до познатата формула за гадния инструктор,който вижда в един от класа кадър,който ще го замести и точно с него се прави на голямата работа.Намесват и някоя мадама ей така за цвят и хоп-поредната драма.Да,ама не. :G1.gif

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2007 11:44 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

(автор на темата)
Изображение

УНИКАЛЕН ФИЛМ.
Гледах го за 10 път поне.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Яну 2007 11:51 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Zed's dead baby, Zed's dead :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2007 11:52 
-= Макс =-
Аватар

Изображение

Ще ми повярвяте ли че чак сега го гледам? Тази част не ми се понрави толкова колкото първата.Добре ,че е подобието на катерица и епичната и битка да докопа скъпоценното(Мy precious) :mrgreen: за да стане филма.Добра анимация все пак.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2060 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 138  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 12 Окт 2024 21:48

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], FaceBook [Боц], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: