Тук е от: 22 Яну 2009 22:25 Мнения: 7204 Местоположение: по пътищата.
Юрката написа:
GSM-и - нъцки Интернет - нъъъъцкиии Хубави коли - хахахахаха Свобода - забрави Тоалетна хартия - абсурд Маркови облекла, обувки - не ставай смешен Хубава литература - по системата "наш човек"
GSM-и нъцки. Ам сравни цените на разговорите, приравни ги спрямо доходите - и пак нъцки. Ама не и в Бг. Интернет - в някои случаи по-добре да е нъъъцкиии. Зависи кой за какво го ползва...и как го използвзаТ. Хубави коли - хубави, ама възрастни. Хахахахаха. Те щото са хубави затова са в България. Свобода. Тъъъй, свобода. Имаше един скеч на Аламинут, който си е точно на мястото. Цитат: "Оди си псувай кралицата". Е и? Тоалетна хартия - без коментар! Маркови облекла, обувки - ами да. "Ромика", "Младост", "Кондор"... Дааа, не ставай смешен. Хубава литература...хубави учебници. По системата "наш човек" Кое е по-добре? п.п.ае, ний ся къв строй сме?
Пуснал съм линк...твоето "поздравление" ПОРАЗИТЕЛНО си прилича на това,което е написал на "стената" си въпросния Светослав.
Нямам никаква представа кой е този - според мен сте намерили още един нормално мислещ човек, което си е невероятно наистина - така както ви гледам... Бобо, прекалено повърхностно гледаш с поглед пречупен през призмата на промития с годините на соц-а мозък. Просто има един цитат на един умен човек "народ живял дълго време в ад сочен за рай - е как няма да се видиоти?" Бърби, да живял съм. Да, чакахме 17 години за кола. Да, взеха на кадърния ми дядо имотите и ги разграбиха. Да, помня как имаше един-два вида салам и също толкова сирене и кашкавал. Да, помня, че имаше БДС, а стоката за която се отнасяше я нямаше. Да, помня,че нямаше бензин. Пак питам:кое е по-добре социалистически строй или демокрацията, туй, че тука и двете не виреят е отделен въпрос...
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 13160 Местоположение: винаги на №14
Юрка ,ти да не си от ония платените от съседната тема? Остави ти демокрацията , ами я разкажи за разграбените имоти на дядо си. Обичам да си говоря за имоти.
То няма нищо за разказване - схемата е ясна. Дядката се ражда сирак и с бачкане си вдига мелница и нерегламентирано смила 100кг зърно за дома за сираци и това е повода да го пратят в Белене и да му национализират мелницата и ако ще кажете, че се е замогнал нелегално ще ви кажа, че след Белене изкарва 20 години миньор в Стара Загора - човека беше трудолюбив и интелигентен, а тези хора са най-големите врагове на социалистите - факт! Айде стига сме спорили, няма смисъл - едно време имаше и хубави неща и не бяха малко, но на фона на всичко останало и двойния стандарт - не ми харесва! Комунизма е хубава идея, но не зачита човешката природа, всяка система, която го прави това е обречена като добавим и невъзможността да се реформира излиза, че всъщност живяхме добре за да теглят децата ни. Спирам по тази тема, че очевидно нещата ще придобият вулгарен характер.
Юрката написа:
Пак питам:кое е по-добре социалистически строй или демокрацията, туй, че тука и двете не виреят е отделен въпрос...
Имаш интернет, чувал си за Google, напиши "България е на първо място по смъртност в Европа" и чети. Причини, причини, причини, причини... ...приятно четене!
Юрката написа:
...... прекалено повърхностно гледаш с поглед пречупен през призмата на промития с годините на соц-а мозък....
Спокойноо! Многото години минаха ,по-малко останаха. 21 минаха , 19 остават и ще се оправим. Ясно е още от библейски времена /Мойсей нали затова бил водил 40 години израилтяните през пустинята/. Трябва да изчакаме за израстат децата на родените след 70-та , за да не са обремеени по наследство, т.е. в резултат на семейното възпитание? А казвам за родените след 70-та ,защото те нямат този промит от социализма мозък ,за който ти говориш. Което значи още 20 години - колкото са му трябвали и на Мойсей.
А той комунизъмът колко години ни е водил, а? Лека вечер на всички, повече позитивизъм, яжте, пийте и си носете новите дрехи, не се занимавайте с глупости, радвайте се, дишайте, обичайте, ало мъжете, утре да подарите цвете на половинките, повече усмивки...
Юрката! Имах двама дядовци, напълно противоположни по произход и битие. Единият е бил направо... - едър фермер го наречи. Другият беше интелектуалец - чист комунист, (ама в чистия смисъл на думата). И двамата бяха много впечатлени от първите години на тогавашния преход. Тогавашният преход, (след 1944г), поне е променил към добро живота на масата. Знаеш ли как са живели 95% от българите до 1944г? Било е ужасно! Аз имам спомени от около 1961г насам. Влажна къща в центъра на Шумен. Три стаи. Дядо и баба в едната, мама, тате и аз в другата, братовчед ми с чичо и леля в третата. Няма баня. Тоалетната е на двора. Къпане в градската баня или в корито затоплено на слънце на двора. Токът се използваше само за мижави крушки и котлон, но го нямаше всяка вечер. Всички бяха така. Само след няколко години живеехме в апартаменти с парно, ток, бани, свободно време, телефон, телевизия, гараж с кола в него. После всичко тръгна пак надолу. Това беше след "освобождението ни от капитализма", за разлика от годините след "освобождението от комунизма", когато всичко тръгна нагоре, ама само за 5% от населението. Уравниловката не е хубаво нещо, но крайното разделение води до маргинализация на масите и в крайна сметка до обезглавяване на кралете на ешафода. Относно другите ти приказки - те са само ефектни приказки! Нямаше GSM-и преди "Великия 10-ти ноември". Нямаше и интернет. Не само у нас, а и по света. Знам му историята и ако ще ми казваш, че Пентагонът си е имал първата мрежа през 70-те години - откажи се сега. Тоалетна хартия си имаше. Ако дядо ти си е чистил д-то с бъзе - просто не е чел в интернет, (щото нямал), че има и по-добър начин... Имаше няколко вида салами и бяха достатъчни, защото бяха истински. С ракиите беше същото. Бензинът се губеше и как не, когато с една заплата можеше да се купят 1300л. бензин. Не искам да те убедя, че онова време е било добро. Искам да разбереш, че сегашният ни "преход" е пълна трагедия, в сравнение с тогавашния преход.
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Последна промяна okokorko на 10 Ное 2010 22:32, променена общо 1 път
Тук е от: 15 Апр 2008 9:12 Мнения: 2236 Местоположение: Шумен
Ако само за един ден можеше да се върнеш в онова сиво и мрачно време, друго щеше да приказваш, Оги. Хленч по заминалата младост, нищо друго. Аз пък помня, и няма да се уморя да го повтарям, как баща ми много внимаваше какво приказва пред собствената си сестра, защото я подозираше, че слухти и докладва. Не ща баня, не ща апартамент, нито зелен москвич в гаража. Аз искам брат със сестра си да може да приказва.
Милене! Брат със сестра си и днес може да не приказва и това няма отношение към битието, а към причините да не прокопсваме при никакви условия. А зеленият москвич, днес е равносилен на Опел Астра - металик и то не от магазина, а от автоморгите на Европа..
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Последна промяна okokorko на 10 Ное 2010 22:47, променена общо 1 път
Напълно подкрепям казаното от Ококорко. Ама я кажете как си спомняте 10 ноември 1989г. Аз бях на работа в библиотеката. Някъде в късния следобяд започна да се шушука "Свалили са бай Тошо!". Никой не вярваше ,говорехме само "на ухо" . Беше невероятно ,нечувано. Спомням си тогавашната ни директорка как ходеше от зала в зала и ни казваше "да не съм чула някой да коментира преди да се получи официално потвърждение от Партията". Голяма радост беше ,страшна еуфория! Само ,ако сме знаели какво ни чака след това. Мислехме ,че с падането на Тодор Живков всичко ще се оправи. Спомням си ,че тогава един приятел каза ,чепв България всичко ще си дойде на мястото след най-малко 10 години. 10 години -струваше ни се невероятно ,мислехме ,че след месец-два и ...ще цъфтим. А ей на - 21 години след това Бойко казва ""Една стотна от направеното от Живков да сторим, ще е огромен успех". http://www.mediapool.bg/show/?storyid=172219