Много страници са изписани, четох само първата, почти всичко същото щях да напиша, незнам нататък какво е писано, но първото което се сещам след плодовите млека в пликчета

са десертчетата от 16 ст. Република, които нямат нищо общо със сегашната република. Еклерите от 13 ст, за които се изтрепвахме през голямото междучасие да тичаме до сладкарницата в подлеза на автогарата. Репетициите на фанфарния оркестър по време на час, който звучи отвън. Акциите по събиране на хартия, разбирай вестници в училище. Пирожките със сирене на автогарата по 13 ст и с мармалад по 11 ст. Играта в строежите на бъдещите блокове на Владайско въстание 5, краденето на каучук от там и стрелянето с тръбички с него, които пък бяха откраднати от някакъв завод по жп линията край циментовата фабрика. Там си имахме и скривалище, където носехме провизии например лютеници и хляб и си правехме угощения, а някои пушеха първите си цигари в живота, там край линията имахме и джунгла...Строежът на рампа за скейборт пред блока с крадени от Август Попов дъски, който завърши с провал, събирането на капачки от купищата на товарна гара и залагането им на улицата като лъжливи часовници...

Играта на жумешко всяка вечер, или на развален телефон на пейката, или на Даби-даби, или на ръбчета на улица Червеноармейска до детската гранита през деня...
-- нед фев 20, 2011 11:17 --
InspectorGadjet написа:
Пък , ако другарката в училище разбере че празнуваш Велкиден жална ти майка.За ходенето на църква забрави.

Това не е вярно, нямаше проблем. Мен ме изпитаха по история по урока за обичаите и после ми зададоха допълнителен въпрос конкретно какви обичаи празнува нашето семейство и аз си разказах като послушно дете, че боядисваме яйца и така нататък. И тя ми писа шестица

И второто не е вярно. Когато в 6 клас бяхме на екскурзия в София, ни водиха в Ал. Невски и някои си купиха кръстчета от там. Годината беше 1988, преди това вече бяхме в мавзолея на същия ден...Само дето другарките се ядосаха заради кръсчетата и ги изтръгнаха от вратовете на учениците, хвърляйки ги в кошчето за боклук на църквата.

-- нед фев 20, 2011 11:43 --
s.n.s написа:
Хареса ми тази тема, толкова мило ми стана и за толкова неща ми припомнихте. Аз пък помня Другарката Сукурова, другаря Которов и другаря Лиро, учител по тредово така го наричахме и беше невероятен модел. Помня и как набивахме крак в Градската градина за маршовата песен. Незабравимите зимни лагери на Дружба и Златни пясъци. Дискотека Бебето. Мале колко пъти се усмихнах

Тези тримата ги помня, първите са ни предавали. Третият не, но съм го виждал с култовата престилка из кабинетите в мазето по Трудово и отнякъде съм чувал прякорът му Лиро, сигурно от другите класове. Сукурова обаче беше уникална.

А Которов май още си преподава в същото училище, поне преди 3 г. със сигурност. Едно време в един неделен ден, когато се пързалях на кьошковете в снега той се разхождаше и ме видя. И на другия ден - понеделник имаме първи час още по тъмно по физика при него и той разбира се ме изпита веднага, нарочно. Аз обаче знаех и ми писа 5, макар че обикновено по физика бях много зле.

Но си беше винаги приятно и уютно, цели два часа поред долу в мазетата майсториш нещо, направо се потапяш в процеса, това бяха като свободни часове за мен.
-- нед фев 20, 2011 11:50 --
Neron-941 написа:
Аз си спомних как слагаха снимки на всички отличници на табла и ги излагаха на книжарниците или някой магазин.И
Спомням си на една манифестация на тези, които имаха годишен успех 5.50 и нагоре, бяха закачени надписи на блузката по диагонал Отличник. Тогава се чувствах много гадно, че един вид ние, неотличниците сме заклеймени и хората могат да си помислят, че сме двойкаджии. Това делене беше лошо. Моят успех беше 5.45, но аз бях заклеймен едва ли не като слабак за пред хората, понеже нямах необходимите 5 десети до 5.50 и не ми се полагаше лента.
-- нед фев 20, 2011 12:00 --
Юрката написа:
Да говорим с факти тогава - кои държави останаха с такъв строй?
В кои държави стандарта на живот е по-добър?
Много си наивен. Иди да видиш как изглежда Беларус! Може да няма демокрация, и да е социалистическа, обаче лъщи отвсякъде. Навсякъде чисто, подредено, има производство, всичко работи, по селата е пълно с машини, не знаят какво означава понятието безработица, и дори заплатите им са по-високи, отколкото в България сега...После отиди в съседна Украйна, която се блажи на демокрация и направи разликата. Ще ти помогна, между Украйна и България няма разлика, и двете изглеждат еднакво опустошени...в Украйна няма машини, селата са умрели, шири се мафия и корупция, няма производство, а заплатите им са още по-ниски, отколкото българските. А в бившия град Ворошиловград, сега Луганск трамвайният транспорт е отдавна загинал, линиите са демонтирани и край

Не злоупотребявай с мобилни телефони и интернет, защото и в западна Германия хората не са имали по онова време, през 80-те години нито мобилни телефони нито интернет! Просто още не е била дошла епохата на това. Нали съм сам и съм питал. Имали са компютри, само някои и то главно на работа, не вкъщи, някъде от 1980-1981 г. Но България също започва да има да си спомним Правец 82...

В училище имахме компютърен кабинет още когато бях 5 клас. Сега в същото училище нищо не е мръднало...
И за липсата на бензин е лъжа! Опресни си паметта, бензин нямаше през 1996 г., по време на демокрацията ти...Преди това си имаше и то на много по-ниски цени. Във всеки дом имаше парно нали, къде е сега парното, що го няма като е станало много хубаво???