ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 29 Мар 2023 20:52

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 443 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 26, 27, 28, 29, 30  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: А едно време какво беше ...
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2010 22:44 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата

Тук е от: 15 Апр 2008 9:12
Едва ли човекът, разтривал ушите на Тодор Живков, е удачен субект за цитиране. Смешно е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2010 22:47 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
Смешно е, но който се смее последен се смее най-добре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2010 23:12 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
Никога няма последен! Всеки следващ се смее по-добре. :wink:
Извън темата/подсказка:
Да взема да си сменя подписа с горното лииии. :BB08.gif
"Който се смее последен се смее най-добре, но всеки следващ, се смее още по-добре!" :O01.gif
Запа! префърли ена капиталистическа водка насам, че съм ужасно трезвен! Ше я изтърпя! ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2010 10:39 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 12 Май 2010 8:24
Юрката написа:
Съвсем сериозно не знам за какво говорите и ми се струва, че нещо се бъркате или ме бъркате с някого - Юрий Семов се казвам аз, не знам какъв е този Светослав?
Бобо, имах предвид в по-глобален мащаб. Нима в западноевропейските държави няма стандарт? Аз сравнявах двата строя, а не БГ преди и след. И преди и след не е за приказване, но ако ми се наложи да избирам ще избера "след".

Абе баш БГ си сравняваше, ама айде. Предпочитам да нямам GSM, маркови дрехи и скъпа кола, но за сметка на това искам:
1. като отида в болница:
- да ме зашият с упойка или да ми лекуват киста с упойка;
- като ме приемат в 16.30 за операция по спешност да не ме изписват на следващия ден с предписание "вани със смрадлика" без дори да са ми били инжекция, камо ли оперативно лечение;
- като отида до бърза помощ да не издирвам ония банкоматаджии 2 часа и после да ме гледат кисело задето съм ги събудил;
- в коридора да не седи родилка със седем сантиметрово разкритие и да няма кой да я приеме
2. детето ми като порасне:
- да не се притеснявам, че навън се стъмва, а него го няма;
- като тръгне на училище да не се налага да ипотекирам жилището си за да му купя дрехи и учебници, като последните в началото на учебната година ще се окажат, че са по друг списък.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Фев 2011 10:10 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 02 Фев 2011 10:59
Горещ типов хляб, под формата на пита с бонус шарена сол/ ако си отишъл да пазариш през голямото междучасие/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2011 23:36 
Форумен дух
Форумен дух

Тук е от: 03 Юли 2008 20:56
Много страници са изписани, четох само първата, почти всичко същото щях да напиша, незнам нататък какво е писано, но първото което се сещам след плодовите млека в пликчета :) са десертчетата от 16 ст. Република, които нямат нищо общо със сегашната република. Еклерите от 13 ст, за които се изтрепвахме през голямото междучасие да тичаме до сладкарницата в подлеза на автогарата. Репетициите на фанфарния оркестър по време на час, който звучи отвън. Акциите по събиране на хартия, разбирай вестници в училище. Пирожките със сирене на автогарата по 13 ст и с мармалад по 11 ст. Играта в строежите на бъдещите блокове на Владайско въстание 5, краденето на каучук от там и стрелянето с тръбички с него, които пък бяха откраднати от някакъв завод по жп линията край циментовата фабрика. Там си имахме и скривалище, където носехме провизии например лютеници и хляб и си правехме угощения, а някои пушеха първите си цигари в живота, там край линията имахме и джунгла...Строежът на рампа за скейборт пред блока с крадени от Август Попов дъски, който завърши с провал, събирането на капачки от купищата на товарна гара и залагането им на улицата като лъжливи часовници... :) Играта на жумешко всяка вечер, или на развален телефон на пейката, или на Даби-даби, или на ръбчета на улица Червеноармейска до детската гранита през деня...

-- нед фев 20, 2011 11:17 --

InspectorGadjet написа:
Пък , ако другарката в училище разбере че празнуваш Велкиден жална ти майка.За ходенето на църква забрави. :B6.gif

Това не е вярно, нямаше проблем. Мен ме изпитаха по история по урока за обичаите и после ми зададоха допълнителен въпрос конкретно какви обичаи празнува нашето семейство и аз си разказах като послушно дете, че боядисваме яйца и така нататък. И тя ми писа шестица :wink: И второто не е вярно. Когато в 6 клас бяхме на екскурзия в София, ни водиха в Ал. Невски и някои си купиха кръстчета от там. Годината беше 1988, преди това вече бяхме в мавзолея на същия ден...Само дето другарките се ядосаха заради кръсчетата и ги изтръгнаха от вратовете на учениците, хвърляйки ги в кошчето за боклук на църквата. :shock:

-- нед фев 20, 2011 11:43 --

s.n.s написа:
Хареса ми тази тема, толкова мило ми стана и за толкова неща ми припомнихте. Аз пък помня Другарката Сукурова, другаря Которов и другаря Лиро, учител по тредово така го наричахме и беше невероятен модел. Помня и как набивахме крак в Градската градина за маршовата песен. Незабравимите зимни лагери на Дружба и Златни пясъци. Дискотека Бебето. Мале колко пъти се усмихнах :A2.gif

Тези тримата ги помня, първите са ни предавали. Третият не, но съм го виждал с култовата престилка из кабинетите в мазето по Трудово и отнякъде съм чувал прякорът му Лиро, сигурно от другите класове. Сукурова обаче беше уникална. :ROTFL А Которов май още си преподава в същото училище, поне преди 3 г. със сигурност. Едно време в един неделен ден, когато се пързалях на кьошковете в снега той се разхождаше и ме видя. И на другия ден - понеделник имаме първи час още по тъмно по физика при него и той разбира се ме изпита веднага, нарочно. Аз обаче знаех и ми писа 5, макар че обикновено по физика бях много зле. :O03.gif Но си беше винаги приятно и уютно, цели два часа поред долу в мазетата майсториш нещо, направо се потапяш в процеса, това бяха като свободни часове за мен.

-- нед фев 20, 2011 11:50 --

Neron-941 написа:
Аз си спомних как слагаха снимки на всички отличници на табла и ги излагаха на книжарниците или някой магазин.И

Спомням си на една манифестация на тези, които имаха годишен успех 5.50 и нагоре, бяха закачени надписи на блузката по диагонал Отличник. Тогава се чувствах много гадно, че един вид ние, неотличниците сме заклеймени и хората могат да си помислят, че сме двойкаджии. Това делене беше лошо. Моят успех беше 5.45, но аз бях заклеймен едва ли не като слабак за пред хората, понеже нямах необходимите 5 десети до 5.50 и не ми се полагаше лента.

-- нед фев 20, 2011 12:00 --

Юрката написа:
Да говорим с факти тогава - кои държави останаха с такъв строй?
В кои държави стандарта на живот е по-добър?

Много си наивен. Иди да видиш как изглежда Беларус! Може да няма демокрация, и да е социалистическа, обаче лъщи отвсякъде. Навсякъде чисто, подредено, има производство, всичко работи, по селата е пълно с машини, не знаят какво означава понятието безработица, и дори заплатите им са по-високи, отколкото в България сега...После отиди в съседна Украйна, която се блажи на демокрация и направи разликата. Ще ти помогна, между Украйна и България няма разлика, и двете изглеждат еднакво опустошени...в Украйна няма машини, селата са умрели, шири се мафия и корупция, няма производство, а заплатите им са още по-ниски, отколкото българските. А в бившия град Ворошиловград, сега Луганск трамвайният транспорт е отдавна загинал, линиите са демонтирани и край :!: Не злоупотребявай с мобилни телефони и интернет, защото и в западна Германия хората не са имали по онова време, през 80-те години нито мобилни телефони нито интернет! Просто още не е била дошла епохата на това. Нали съм сам и съм питал. Имали са компютри, само някои и то главно на работа, не вкъщи, някъде от 1980-1981 г. Но България също започва да има да си спомним Правец 82... :O05.gif В училище имахме компютърен кабинет още когато бях 5 клас. Сега в същото училище нищо не е мръднало...
И за липсата на бензин е лъжа! Опресни си паметта, бензин нямаше през 1996 г., по време на демокрацията ти...Преди това си имаше и то на много по-ниски цени. Във всеки дом имаше парно нали, къде е сега парното, що го няма като е станало много хубаво???

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2011 13:19 
Титан на мисълта

Тук е от: 05 Сеп 2009 10:43
Едно време бяхме деца.Сега на децата също им е през оная работа за действителноста с която ще се запознаят след 18.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011 10:58 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Хубав коментар от друг форум:

СЕДЕМТЕ ЧУДЕСА НА СОЦИАЛИЗМA:
1. Всички имаха работни места.
2. Въпреки че всички имаха работни места — никой не работеше.
3. Въпреки че никой не работеше — планът се изпълняваше 100%.
4. Въпреки че планът се изпълняваше 100% — в магазините нямаше нищо.
5. Въпреки че в магазините нямаше нищо — всички имаха всичко.
6. Въпреки че всички имаха всичко — всички крадяха.
7. Въпреки че всички крадяха — имаше за всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011 12:02 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Яну 2008 12:17
Едно време продавах чанти в бутилки и си купувам от книжарницата книги.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011 13:43 
Форумен дух
Форумен дух

И сега на Запад в супермаркетите има машини за пластмасови бутилки, където ги пускаш, и получаваш 25 цента за всяка, след които ти дават парите на касата. Но тук нали е България, няма нищо подобно. Ако трябва някой да дава пари за нещо-не функционира, а всички искат да вземат пари.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Сеп 2011 13:51 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Извън темата/подсказка:
Мах , виждам че в момента си във форума , та да те питам... Беше писал ,че си в България. Интересно ми е как ти се вижда Шумен /а и не само Шумен/ след отсъствието ти. Има ли промяна и каква? Сори ,че в тази тема те питам , но тук си писал ,затова...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011 7:56 
max написа:
И сега на Запад в супермаркетите има машини за пластмасови бутилки, където ги пускаш, и получаваш 25 цента за всяка, след които ти дават парите на касата. Но тук нали е България, няма нищо подобно. Ако трябва някой да дава пари за нещо-не функционира, а всички искат да вземат пари.

Е сега вече тръгнаха тировете с празни бутилки към вас. :)

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2011 9:20 
Форумен дух
Форумен дух

amapola написа:
Извън темата/подсказка:
Мах , виждам че в момента си във форума , та да те питам... Беше писал ,че си в България. Интересно ми е как ти се вижда Шумен /а и не само Шумен/ след отсъствието ти. Има ли промяна и каква? Сори ,че в тази тема те питам , но тук си писал ,затова...

Не знам доколко моето мнение е меродавно, но когато се върнах не видях никаква промяна в нито един аспект. Сега вече има резултати-повече асфалтирани изцяло улици, това не се е случвало от социализма. Но това не е показател за нищо, още повече че тези пътища се правят чрез изтеглен заем, който после ще се отразява на шуменския данъкоплатец. Продължава да е точно толкова мръсно около блоковете, порутено в районите извън центрълната, а най-лошото е, че на хората манталитетът не е мръднал ни на йота, продължават да си карат по старому...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2012 23:17 
Цигане
Цигане

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
Едно време имаше домати..
и сега има - пластмасови.
Едно време имаше сирене..
и сега има - растително.
Едно време имаше свинско..
и сега има - от него време.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2012 23:52 
Все си мисля, че промяна и то положителна има! И в манталитета и в инфраструктурата и въобще. Мое мнение...

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 443 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 26, 27, 28, 29, 30  Следваща
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Какво мислите за войната между Русия и Украйна?

в Политика

Loveca_

10

17338

27 Фев 2022 0:39

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 29 Мар 2023 20:52

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения