ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 05 Окт 2024 1:43

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 657 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кой ви ядоса днес?
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2022 8:49 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Не искам и не знам как да го кажа, но се налага ... Използването на клаксона е най голямата простащини, арогантност, и неуважение към всички участници в движението. Дори нещо повече ако някой се е паникьосал клаксона го шашва още повече и той реагира несъзнателно неадекватно. Това изнервя всички.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2022 20:01 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Някакъв водач да вземе да спре на средата на кръговото да дава път на водач, който още не е навлязал в кръговото...и аз съм зад тоя в кръговото. Няма да ползвам клаксон ли? Ползвах, че даже го и изпреварих. Няма логика да спираш. Не е спрял заради пешеходци. Поне аз не видях като го изпреварих.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2023 23:37 
Титан на мисълта
Аватар

Една патрулка тая вечер. Кара през половината център с 20 или 30. Има лента за направо и лента за надясно. Те правят десен завой, ама са между или по-точно едновремено в двете ленти. Естествено няма мигач когато се включват в лентата за надясно. Мигача идва едва когато завърта волана за десния завой. По "Климент Охридски" пак кара в средата, да не мога да го изпреваря...и пак бавно.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2023 13:32 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Много добре са карали момчетата. Мога до Финистере да карам зад тях. Адекватна скорост за градски условия, нямам спомени да съм изпреварвал и в града. Както е казал духовният ми баща Лао Дзъ - "Да виждаш нещата такива, каквито са, е лесно. Силата е в това да можеш да ги приемеш." И аз съм изпадал в подобна ситуация, когато се озовах веднъж в 17.30 на пазара, но реших проблема кардинално. Не излизам в града 7.00 до 9.00 и от 16.00 до 19.00, когато робите отиват и се връщат от работа. Както казва духовният ми брат Ивелин Михайлов - "Не можеш да обясниш на комара, че не е хубаво да те хапе, неговата природа е такава. Единственото, което можеш да направиш е да вземеш мерки да не те хапе." И аз мога да тръгна да се оплаквам и ядосвам, но робите ако имаха акъл, нямаше да ходят да слугуват на господарите си и да се бутат в трафика, ами щяха да си правят кефа като теб! Затова съм им дал 4-5 часа да се бутат и да ходят да робуват. Те ако излязат извън матрицата като теб - и двамата ще умрем от глад! :A1.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Апр 2023 21:38 
Титан на мисълта
Аватар

Връщам се към града по пътя от Велики Преслав към първата отбивка за Дивдядово. 3 коли сме за ляв завой, с нормална дистанция помежду ни, като аз съм с третата кола. На стопа от марашкия път чака кола. Тъкмо си правя левия завой, когато таз от марашкия път се изстреля пред мен. Н0095КА жена.
За последната цифра от номера не съм сигурен, защото не е лесно да караш 5-10 км и наум само да си повтаряш ситуацията и номера. Мисля, че беше Голф.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Авг 2023 18:41 
Титан на мисълта
Аватар

Един дивдядовски бек с голф двойка Н6493АМ ме изпревари отдясно с превишена скорост и докато ме изпреварваше, свиреше с клаксона. После една женска от задната седалка се обърна и почна да ме снима. Майка ѝ проста, сигурно 200-300 метра си държа телефона, насочен към лицето ми. И после тоя тъпак, шофьора, не спря на стоп. Сигурно защото скъсих много дистанцията по между ни.
После един от работниците ми ме хвана с 2 ръце за врата и наклони стола ми на два крака, заради забележка за тютюнопушене на работното място. Както ме държеше с 2 ръце, можех да взема ножа на колегата от масата и да го ръгна няколко пъти, ама Директора много си го харесва и щеше да му липсва.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2023 17:34 
Титан на мисълта
Аватар

Един учебен отдясно даваше десен мигач. Реших на кръстовището да мина едновременно с него, завивайки наляво - няма да си пречим. Гледам го тоя, не направил десния завой, а се лепнал зад мен. Ко да го правя като лъже или не знае къде иска да отива?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: .: Кой ви ядоса днес?
МнениеПубликувано на: 21 Окт 2023 16:56 
Титан на мисълта
Аватар

За днес са само двама:
- шофьор на Европът. Паркирал съм на една уличка, водеща до центъра и тоя паркира до мен. Почна да търси кой бил шофьора на колата ми. Представих му се и той помоли да преместя колата си малко по-напред и надясно, защото искал да разтоварва на центъра. Дадох напред и надясно, но той не се реши да се навре и да мине. Излизам от колата и чувам мърморенето му: "Какви хора сте? Трябва да си върнеш книжката в КАТ." След като ми беше обяснил, че трябвало да се кача на тротоара. Тротоара там беше достатъчно разбит. Оставаше и аз да се кача и да няма откъде да минават пешеходците. Накратко - той не може да мине, аз съм му крив;
- излизам от града през квартал "Пети полк". Постепенно всички изпреварват пред мен, докато не се натъкнах на сива кола, чийто водач явно не беше осъзнал, че е напуснал населеното място. Дори и звуковия сигнал не го накара да се опомни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Яну 2024 21:52 
Титан на мисълта
Аватар

Както знаете, в града имам паркоместа, на които мога да паркирам. Едно от тях е близо до автогарата. Едно русо патенце паркирало толкова близо пред това място, че само успях да вкарам колата на мястото, но колата ми остана почти успоредна с колата на патенцето. Първият продължителен клаксон беше за това, че трябваше да оставя с бронята си една черта по нейната дясна страна. Въздържах се. Появи се патето и каза, че ако трябвало, щяла да премести колата... качи се, премести я 5 см напред и почна да ми маха да си намествам колата. :X После даде 10 см назад, после пак 5 см напред и последва още един клаксон. Не издържах и взех да крещя в колата си ( при затворени стъкла ). Докато не е тръгнала пак 5 см назад, излязох от мястото, за да се махне и тя спокойно. Да, махна си колата спокойно след около 30 секунди и тогава се наместих спокойно. Като излязох от колата пак крещях. То това пате ме изкара извън равновесие.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2024 12:14 
Титан на мисълта
Аватар

Движа се с автомобила си по обновената "Марица" в посока пазар -> Арена в дясната лента. Пред мен двама велосипедисти. Единият се движи както трябва - вдясно по посока на движението. Другият - в средата на моята лента, до другарчето си и на задна гума. А отляво има цяла велоалея.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2024 18:57 
Титан на мисълта
Аватар

Някакъв седнал в лятната градина на една от крайпътните скари и аз паркирах до скарата, ама не изгасих - имах проблем с единия фар. По едно време от едната компания, гост на лятната градина, един ми каза, че съм го натровил. Без да гася, докато е вдигнат капака, реших да долея и някоя и друга течност. След като си свърших работата, загасих.
Изчаках си спътника да се качи и запалих. ДИЗЕЛА ТРЯБВА ДА ПОДГРЯВА. Да, ама подобно на онова ромче, дето беше затворено в багажник, оня, дето ме кара да пиша тук, отново влезе в роля. Тоя път почука на прозореца на пасажерската врата, като по този начин стресна пътника ми, и с два пръста посочи ноздрите си. Тъй като не потеглих, защото, както знаете, ДИЗЕЛА ТРЯБВА ДА ПОДГРЯВА, оня ревна и нещо на глас. Ако не беше спътника ми, щях да му покажа "рамото", което си купих от битака да помага при развиване на болтове на джанти.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2024 18:19 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Е каво подгряваш когато току що си паркирал?

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 657 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 40, 41, 42, 43, 44

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 05 Окт 2024 1:43

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], FaceBook [Боц], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: